Hlavní obsah

Po náletu vybuchly u letiště v Damašku zásobníky s palivem, Hizballáh viní Izrael

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Ve skladech u damašského mezinárodního letiště vybuchly zásobníky s palivem. Oznámila to ve čtvrtek televize libanonského Hizballáhu, který v syrském konfliktu bojuje na straně syrské vlády. Podle tohoto zdroje mohl exploze způsobit nálet izraelských letadel. Mluvčí izraelské armády řekl, že zprávu nemůže komentovat.

Foto: ČTK/AP

Letiště se nachází asi 25 kilometrů od Damašku

Článek

Podle místních zdrojů zasáhlo objekty u letiště asi tři hodiny po půlnoci pět úderů. Na místě začalo hořet, ale žádné zprávy nehovoří o obětech ani raněných.

Exilová organizace SOHR, která situaci v Sýrii sleduje z Londýna, oznámila, že exploze byla velmi silná a byla slyšet i v Damašku. Letiště je od syrské metropole vzdálené asi 25 kilometrů. „Co výbuchy způsobilo, nevíme, ale na několika místech hoří,” oznámila SOHR.

Agentura Reuters napsala, že letiště využívají Íránem podporované provládní jednotky, což jsou právě oddíly Hizballáhu.

Izrael do války v Sýrii nezasahuje s výjimkou několika úderů na zbrojní konvoje Hizballáhu. Izraelská vláda chce této organizaci, která bojuje proti Izraeli, zabránit dozbrojovat své oddíly v Libanonu íránskými zbraněmi.

Za šest let už v syrském konfliktu zahynulo 320 tisíc lidí. Další milióny Syřanů byly nuceny opustit své domovy. A řešení konfliktu je přes veškeré snahy mezinárodního společenství v nedohlednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám