Hlavní obsah

Noční vlci jsou na Slovensku, navštíví hned několik měst

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Několik desítek motorkářů dorazilo ve středu do Bratislavy. Byli mezi nimi členové ruského motorkářského klubu Noční vlci, Slováci i Češi. Společně položili věnec k památníku na Slavíně, kde je pohřbeno několik tisíc vojáků Rudé armády.

Noční vlci v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

„Teď jsme přijeli z Brna. Někteří z nás přiletěli přímo do Bratislavy a zde jsme si půjčili motocykly. V Polsku bylo hodně problémů, tam jsme byli nevítanými hosty, ale i tak jsme navštívili všechny památníky,“ řekl Novinkám člen klubu Noční vlci Andrej Bobrovský.

Pochvaloval si, že na území České republiky žádné problémy nebyly. „Všechno dopadlo dobře, přijímali nás srdečně,“ dodal Bobrovský. Člen Nočních vlků z Kazachstánu zdůraznil, že také v Polsku je lidé přijímali srdečně a problémy byly pouze s úřady a policisty.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Doprovodné vozidlo s nápisem Na Berlín.

Po položení věnce k památníku se Noční vlci ochotně fotografovali s přítomnými Slováky. „Přišel jsem je přivítat, protože na historii se nemá zapomínat,“ řekl Novinkám jeden z přítomných.

Vlajky s podobiznou Putina 

„Je hezké, že přijeli až z Ruska, aby si připomněli vojáky, kteří padli za naši svobodu,“ dodala další účastnice, která se představila jako Eva. Někteří z přítomných drželi v rukou ruské vlajky s podobiznou ruského prezidenta Vladimira Putina.

Bobrovský prozradil, že ve středu pokračují v jízdě do Svidníka a na Duklu, kde rovněž uctí památku sovětských vojáků. Ve čtvrtek navštíví města Banská Bystrica, Turčianske Teplice a místo partyzánských bojů Jankov Vŕšok. Následně se vrátí do Bratislavy a v pátek pokračují do Vídně a do Prahy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenka v tričku s podobiznou Vladimíra Putina.

Noční vlci zahájili jízdu 29. dubna a v den vítězství nad fašismem 9. května chtějí dorazit do Berlína. Motorkářský klub Noční vlci má asi 5000 členů. Jejich šéfem je Aleksandr Zaldostanov, který se s oblibou prezentuje jako přítel ruského prezidenta Vladimíra Putina. Jízdy se neúčastní, protože je na sankčním seznamu EU i USA.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám