Hlavní obsah

Noční vlky přivítali v Brně chlebem a solí

Právo, Miroslav Homola
Brno

Zhruba stovka motorkářů, kteří sympatizují nebo jsou přímo členy známého ruského motorkářského gangu Noční vlci, dorazila v úterý ve dvou skupinách do Brna. První, menší parta přijela na vypůjčených strojích slovenských podporovatelů z Bratislavy.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkáři z Ruska v BrněVideo: Novinky

 
Článek

Tam přiletěli poté, co se na vlastních strojích nedostali přes Polsko, neboť je polské úřady nevpustily na svoje území.

Skupina jela z Brna nejdříve do zhruba dvacet kilometrů vzdálených Pozořic, kde položila kytku u pomníku pochovaného sovětského důstojníka.

Poté se tito motorkáři spojili s mnohem větší skupinou, která přijela ze severní Moravy a na cestě se zdržela údajně kvůli důkladné policejní kontrole u Olomouce.

Obě skupiny pak dohromady čítaly asi sto strojů. Ovšem ruskou poznávací značku mezi nimi nebylo možno najít. Většina registrací byla slovenských nebo ze severní Moravy. I „severomoravskou větev“ totiž tvořily především vypůjčené stroje spřátelených motorkářů z tohoto regionu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Noční vlci přijeli do Brna, motorky si půjčili na Slovensku a na Moravě

Všechny společně pak čekalo na pohřebišti u památníku rudoarmějců přivítání chlebem a solí a poté již položili věnce k pomníku. Obřadu, během něhož byl  mimořádně otevřený hřbitov pod přísným policejním dohledem, se zúčastnil i ruský konzul Alexandr Budajev.

Akce se obešla bez incidentů. Motorkáři se poté vydali na přehradu, kde stráví noc, a zítra se opět všichni společně přesunou do Bratislavy a poté na další místa na Slovensku.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Noční vlky přivítali v Brně chlebem a solí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám