Hlavní obsah

Při náletech zahynulo v Sýrii 42 lidí včetně 16 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Při nedělních náletech syrské armády v provincii Idlib zahynulo nejméně 42 lidí. Mezi nimi bylo 11 žen a 16 dětí. Informovaly o tom zahraniční agentury s odvoláním na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (OSDH), která konflikt dlouhodobě sleduje. Oblast na severozápadě Sýrie ovládají z velké části povstalci, kteří bojují proti režimu Bašára Asada.

Foto: SANA/Handout via Reuters, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

Letecké údery se údajně zaměřily na okolí města Sarakíb, kde zahynulo 19 lidí včetně šesti dětí. Letectvo mělo zasáhnout oblast, kde se ukrývalo množství civilistů, kteří před údery již dříve utekli z města, uvedla organizace OSDH.

Dalších 23 obětí aktivisté hlásí z města Ahsim. Na záběrech, které se objevily na internetu, byli vidět zoufalí civilisté, kteří se snažili vytáhnout z trosek zřícené budovy muže zasypaného až po krk. Na jiném videu bylo zase zachyceno bezvládné tělo dítěte, které zakrývá mladý muž a odnáší pryč, popsala agentura AFP.

Kdo měl být terčem útoků, není jasné. Podle aktivistů se v okolí nenacházely žádné povstalecké pozice. Bilance obětí se může ještě zvýšit, protože mnoho zraněných zůstává v kritickém stavu.

Konflikt v Sýrii začal v roce 2011 boji mezi protivládními povstalci a vládními silami. Na začátku letošního roku se k nim přidaly střety mezi jednotlivými povstaleckými frakcemi a islamisty. Boje si vyžádaly již více než 191 tisíc mrtvých. Přes devět miliónů lidí opustilo své domovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám