Hlavní obsah

Při izraelských náletech zemřelo v pásmu Gazy devět Palestinců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gaza
Aktualizováno

Devět palestinských ozbrojenců zemřelo při izraelských náletech v pásmu Gazy. Útoky byly odpovědí na střely vypálené na Izrael z palestinských území. Napětí v oblasti roste po vraždě tří izraelských mladíků a následném upálení palestinského chlapce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky nočního ostřelování GazyVideo: Reuters

 
Článek

Hnutí Hamás podle BBC uvedlo, že šest jeho bojovníků zahynulo při jediném náletu poblíž palestinsko-egyptského hraničního přechodu Rafáh. Tři další zemřeli při náletech na jiných místech.

Podle armády útokem Izraelci překazili pokus o další raketový útok na svoje území. V průběhu neděle Palestinci odpálili nejméně 25 raket, uvedla agentura AP.

V souvislosti s únosem a vraždou palestinského hocha v Jeruzalémě bylo podle izraelských úřadů zadrženo šest lidí, údajně židovských extremistů. Podle palestinských zdrojů byl chlapec upálen zaživa. [celá zpráva]

V oblasti vzrostlo napětí po únosu tří izraelských studentů na Západním břehu Jordánu: trojice chlapců, z nichž dvěma bylo 16 let a jednomu 19, zmizela 12. června večer, když stopovali mezi městy Hebron a Betlém na Západním břehu Jordánu. Tělo jednoho z nich později objevili místní obyvatelé na poli nedaleko místa, kde zmizeli.

Přivolaní vojáci pak našli i další dvě těla. Chlapci byli zastřeleni nejspíš bezprostředně po únosu.

Reklama

Výběr článků

Načítám