Hlavní obsah

Britská královská rodina se setkala na mši, malý princ George nedorazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská královská rodina se jako tradičně na Boží hod vánoční sešla na panství Sandringham v Norfolku. Společně se ve zdejším kostele svaté Máří Magdalény zúčastnili slavnostní mše. Před kostelem se tlačily stovky lidí, kteří doufali, že zahlédnou také půlročního prince George. Ten se mše ale nezúčastnil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na členy královské rodiny čekaly před tradiční mší zástupy lidíVideo: Reuters

 
Článek

Princ Harry loni na vánoční mši chyběl, protože byl v Afhgánistánu, William trávil svátky s rodinou své manželky Kate. Letos ale na slavnostní mši v britském v Norfolku nechyběli. Sešlo se tu tedy hned několik generací jádra královské rodiny. Královna dorazila na mši v doprovodu vnučky Zary Phillipsové, která zanedlouho porodí svého prvního potomka.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Královna Alžběta II. dostala před kostelem svaté Máří Magdalény od dětí květiny.

Na královskou rodinu čekaly před kostelem davy lidí. Ti, kteří sem zamířili, aby poprvé na vlastní oči zahlédli prince George, se nedočkali. Princ William a vévodkyně z Cambridge totiž přijeli bez něj.

„Měli jsme s Georgem skvělé ráno, nemůžu se dočkat na příští rok, až bude větší,“ svěřil se podle agentury AP princ William. Podle slov jeho manželky Kate malého následníka trůnu zajímal při letošní vánoční nadílce více balicí papír než dárky.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Princ William s manželkou Kate dorazili na vánoční mši bez svého syna prince George.

Mše se na Boží hod zúčastnil s manželkou Camillou také princ Charles. Přijeli i jeho sourozenci — princezna Anna a princ Andrew s rodinami. Princ Harry dorazil sám, ačkoli se spekulovalo o tom, že ho doprovodí jeho přítelkyně Cressida Bonasová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám