Hlavní obsah

Přes 50 lidí zemřelo v Indii v tlačenici u hinduistického chrámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes padesát lidí zahynulo a více než 100 utrpělo zranění v davové panice, která v neděli vypukla u hinduistického chrámu v indickém státě Madhjapradéš. Informovala o tom indická zpravodajská televize NDTV, podle níž lidé umírali v tlačenici u mostu přes řeku nedaleko svatyně. Agentura DPA s odvoláním na místního policejního šéfa uvedla, že mrtvých je více než 60.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes 50 lidí zemřelo v Indii v tlačenici u hinduistického chrámu Video: Reuters

 
Článek

Neštěstí se stalo u chrámu Ratangarh, před nímž se podle NDTV na závěr několikadenního hinduistického svátku shromáždilo na půl miliónu věřících. Policie si důvodem paniky zatím není jistá. Policejní zdroje televize ale tvrdí, že skupina věřících ze státu Uttarpradéš se chtěla rychle dostat přes velký zástup k chrámu a šířila fámy, že most je na pokraji zhroucení.

Panují obavy, že někteří lidé spadli z mostu do řeky a nyní jsou nezvěstní. NDTV na svých webových stránkách rovněž napsala, že část věřících v hněvu napadla kamením policisty za to, že podle nich včas nezasáhli. Několik strážců pořádku přitom utrpělo zranění.

V Indii nezřídka dochází k podobným masovým panikám. V únoru na nádraží ve městě Allahabádu zahynulo při hinduistické slavnosti 35 lidí. V roce 2008 zemřelo při tlačenici u chrámu Čamunda v blízkosti města Džódhpur více než 200 věřících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám