Hlavní obsah

Klaus se Zemanem by měli být jen historickou vzpomínkou, píše Sme

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Podle slovenského deníku Sme se není co divit, že český prezident Václav Klaus doporučil českému národu jako svého nástupce Miloše Zemana. "Má pravdu, že se jedná o velmi zkušeného politika. Mýlí se však v tom, že Zemanovy zkušenosti Česko potřebuje," píše deník ve svém komentáři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman během debaty se studenty

Článek

Sme konstatuje, že Česku by prospělo, kdyby se Klausovy a Zemanovy zkušenosti, stejně jako zkušenosti s Klausem a se Zemanem, staly co nejdříve jen historickou vzpomínkou.

Podle Sme znamenalo období tzv. opoziční smlouvy v letech 1998 až 2002 nejhlubší úpadek české demokracie od konce komunismu. "Dvě největší strany, ještě přesněji dva nejmocnější politici a šéfové těchto stran, si Českou republiku rozdělili v podstatě podobně, jako si šéfové mafiánských rodin v Chicagu rozdělují části města a kriminální odvětví: od této ulice po tamtu vybíráš výpalné ty a plus ti ještě přihodím prostitutky," napsal list.

Podle Sme dosáhla politická korupce vrcholu právě v tomto období a na její vyšetření a potrestání nebyla žádná šance. "Mnohé dnešní problémy české společnosti a politiky pramení v tomto období," konstatuje Sme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám