Hlavní obsah

Stav zraněných Čechů při nehodě v Řecku je stabilizovaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze všech pasažérů českého minibusu, kteří se ve středu zranili při nehodě na severu Řecka, jich 11 zůstává stále v péči lékařů. Vážněji zraněni jsou dva lidé, jedna žena a jeden muž, zatímco ostatní byli zraněni jen lehce. Zdravotní stav všech je podle lékařů stabilizovaný a vyvíjí se dobře. Při nehodě zahynuli tři čeští občané. V autobusu cestovalo 21 lidí.

Článek

Jedna žena leží na jednotce intenzivní péče v Soluni a vážněji zraněný muž je v nemocnici ve městě Ioannina, uvedl český konzul v Řecku Jaroslav Zajíc. Věk postižených neupřesnil. Již ve středu informoval, že v postiženém autobuse byli většinou starší lidé. [celá zpráva]

Kolem 60 let bylo podle konzula Čechovi, který ve středu krátce po nehodě podlehl svým zraněním. Dvěma Češkám, které zahynuly na místě neštěstí, mělo podle něj být kolem 50 a 60 let. Předchozí zprávy, že jde o dvě ženy kolem 25 let, přinesla podle něj mylně řecká média.

Příčina nehody se stále vyšetřuje

V autobusu, který havaroval u města Grevena v severním Řecku, jelo 21 lidí. O všechny přeživší se starají na místě zástupci české cestovní kanceláře Nikolas Tours, která pobyt v Řecku organizovala.

Přesná příčina nehody se podle Zajíce teprve vyšetřuje. „Do českého autobusu, který se s turisty vracel z výletu, narazil z dosud neznámých příčin vůz, ve kterém jely dvě ženy,“ řekl bez dalšího upřesnění Jaroslav Zajíc s odvoláním na řidiče autobusu.

Nehodu u silničního mostu na trase Ioannina - Kozani zavinila kolem 17:00 místního času podle serveru newsit.gr řidička terénního vozu, která do autobusu narazila zezadu. Český minibus se prý po střetu převrátil na bok a začal částečně hořet, ale plameny se podařilo rychle uhasit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám