Hlavní obsah

Muž schoval do kufru dítě, aby vykradlo cestujícím ve vlaku zavazadla

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuang-čou

Čínským policistům se v úterý podařilo dopadnout dva pachatele, kteří se společnými silami pokusili velice nápaditým způsobem okrást cestující ve vlaku na stanici ve městě Kuang-čou. Muž zavřel chlapce školního věku do kufru, který poté uložil do zavazadlového prostoru vlaku. Dítě mělo za úkol vybrat cennosti z ostatních zavazadel.

Foto: Profimedia.cz

Zadržená dvojice, muž s dítětem nalezeným v kufru.

Článek

Na oba zloděje, kteří se o krádež pokusili, spadla klec. Podle čínské policie však zdaleka nejde o první podobný pokus. Původní záměr byl vymyšlen na jedničku.

Dítě se vtěsnalo do kufru a muž jej do něj zavřel na zip, ve chvíli, kdy by se chlapec nacházel v zavazadlovém prostoru a vlak by se rozjel, měl vykrást kufry a tašky ostatních cestujících a uložit je do volného kufru. O několik zastávek dál by si muž nechal vyložit kufry s dítětem i další s ukradenými věcmi.

Foto: Profimedia.cz

Čínští policisté zadrželi podezřelého muže i jeho malého komplice.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec po vyzrazení propukl v pláč.

Policistům a ostraze se však počínání muže zdálo podivné a přímo na stanici Kuang-čou v provincii Kuang-tung na jihu Číny se jejich podezření potvrdilo. Strážníci muže na místě zatkli, nyní se nachází ve vazbě. Dítě čeká výslech. Informace o totožnosti osob ani skutečnost, zda byly mezi dvojicí nějaké příbuzenské vazby, prozatím nebyly zveřejněny.

Foto: Profimedia.cz

Kolem nachytané dvojice se rojilo plno novinářů.

Foto: Profimedia.cz

Nad dvojicí spadla klec, policie ji odhalila.

Reklama

Výběr článků

Načítám