Hlavní obsah

Ferjenčík se chtěl vyhnout odvolání. Na funkci raději rezignoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z volebního výsledku Pirátů, kteří získali kvůli kroužkování pouze čtyři poslanecká křesla, vyvodil jako první odpovědnost Mikuláš Ferjenčík. V pondělí složil funkci šéfa mediálního odboru. Reagoval tak na probíhající diskuzi na pirátském fóru, které se možností jeho konce zabývalo.

Foto: Novinky

Mikuláš Ferjenčík

Článek

„Toto jednání si můžeme odpustit, rezignuji na funkci vedoucího mediálního odboru s okamžitou platností,“ uvedl Ferjenčík, který současně rezignoval na funkci v koaliční radě Pirátů a STAN.

Doplnil, že ho zastoupí náhradník Ondřej Klimeš, který bude mít na starost vyhodnocení kampaně s tím, že následně proběhne nová volba.

Ferjenčík, který vedl koaliční kandidátku PirSTAN v Pardubickém kraji, svůj mandát ve víkendových volbách neobhájil.

Cítíme smutek a hněv. Bartoš přiznal chyby

Volby

Voliči poslali do Sněmovny čtyři pirátské uchazeče o místo v dolní komoře, když na kandidátkách výrazně dávali přednostní hlasy adeptům STAN.

Piráti tak budou mít v dolní komoře o 18 poslanců méně než v končícím volebním období. Naopak počet poslanců STAN vzroste ze šesti na 33.

Šok a vyčerpání 

Ferjenčík dále poděkoval za dosavadní podporu i kritiku, která se na jeho osobu snášela.

„Omlouvám se, jestli jsem v posledních dnech reagoval podrážděně, kombinace mnohaměsíčního přetížení, šoku a značného vyčerpání se na mě dost podepsala,” připustil Ferjenčík.

Bartoš: Většina voličů byla s koalicí Pirátů a STAN spokojená

Parlamentní volby

A doplnil, že prozatím neví, co bude dál dělat, zvažuje více možností. „Každému, kdo má zájem, jsem k dispozici na předávání zkušeností. Držme spolu,“ uzavřel Pirát.

O jeho odchodu z čela mediálního odboru se na fóru mluvilo již v létě, a to kvůli dosavadnímu průběhu kampaně, kdy se koalice se STAN nadále propadala v preferencích.

Ferjenčík tehdy uvedl, že načasování považuje za nešťastné a po volbách případně vyvodí odpovědnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám