Hlavní obsah

Vzdělávací a informační program zaostří na média

Novinky, Lucie Vojtěchovská, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanské sdružení HERMES pořádá 26.3.2008 – 10.4.2008 vzdělávací a informační program pro pražská média a agentury na téma Etika mediálního podnikání, nezávislost a malá média. Kurz je realizován v rámci projektu Rušný přístav. Jeho účastníci získají možnost nahlédnout do fungování světa médií tak, jak ho vidí mediální analytici a samotní novináři.

Článek

Kurz začíná již tuto středu od 9 hodin v budově „Newton“ v ulici Politických vězňů v Praze. Lektory pro první den budou Danka Šljapnikovová a Jiří Petrů, kteří se budou zabývat problémem etiky mediálního podnikání a nezávislosti. V odpoledních hodinách se zaměří na specifika investigativní žurnalistiky a osobnosti investigativního novináře. Podle odborníků na média je u nás tento typ novináře stále nedostatkovým zbožím.

Ve čtvrtečním přednáškovém programu dostanou prostor lidé, jejichž profese je přímo spojena s mediální praxí. Z úst Jana Štolba, Daniela Köppla, Pavla Fišera Věry Lhotské a Radka Stacha budou moci účastníci vyslechnout názory a poznatky na téma „Základní aspekty etiky podnikání“. Tento den budou studenti spolu s přednášejícími trávit v sídle firmy Economia a.s. v Dobrovského ulici v Praze.

Další dva dny následujícího týdne 1. a 2.4.2008 budou opět v budově „Newton“ přednášeny témata: „Nezávislost malého média v podmínkách mediální konkurence“ a „Novinář - citlivý článek střetu etiky, politiky a byznysu, sdružování médií“. I v tomto případě přednášející pocházejí přímo z mediálního prostředí. Novináři Jaroslav Spurný nebo Miroslav Korecký proto přednášky zajisté doplní o osobními zážitky.

Malými médii a podnikatelskou kulturou se bude ve čtvrtek 3.4.2008 zabývat Lucie Hanzalová a docent Tomáš Zikmund v budově Českého rozhlasu v pražské Vinohradské ulici.

Prostor dostane i téma malých médií

Poslední dva dny 9. a 10.4.2008 proběhnou pod taktovkou Jakuba Ungera, Martina Mrnky, Romana Bajčana a Danky Šljapnikovové, kteří rozeberou témata „Malá média a podnikatelská kultura“ a „Působení a síla PR byznysu versus nezávislost médií“.

Zmiňovaný projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Snaží se podpořit všechny, kteří se chtějí pohybovat na poli mediálním.

Program a aktuální informace naleznete na stránkách projektu www.rusnypristav.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Představujeme studijní obory: Žurnalistika

Rádi byste se stali žurnalistou? Chcete sbírat informace o společenském dění a informovat o nich, ať již v novinách či TV zpravodajství? Rozhodujete se,...

Výběr článků

Načítám