Hlavní obsah

Odborná putovní konference Hranice v právu se zabývá problematikou nezletilých

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropské sdružení studentů práva (ELSA) Česká republika pořádá putovní konferenci s názvem Hranice v právu aneb děti v paragrafech. Dvě části konference již proběhly v Brně a Olomouci, další dvě se konají 7. dubna v Plzni a 8. dubna v Praze.

Článek

ELSA Česká republika ve spolupráci se svými lokálními skupinami pořádá první ročník unikátního projektu – odborné „putovní“ konference s názvem Hranice v právu aneb děti v paragrafech. Jednotlivé části konference, zaměřené vždy na určitou oblast, probíhají na čtyřech právnických fakultách v České republice.

V Brně bylo 17. března na pořadu dne téma Sex a děti, v Olomouci 18. března pak Bít či nebýt?. Plzeňská část konference se bude zabývat tématem dětské kriminality, ta pražská nese název Milníky v dětském životě.

Letošní projekt se zaměřuje na problematiku nezletilců a jejich postavení v právu. Cílem projektu je přiblížit studentům, zejména studentům práva, aktuální problematiku společnosti spojenou s právním systémem nejen z pohledu právnické profese.

Projekt chce také rozšířit rozhled studentů o názory odborníků z jiných profesí a vést je k tvorbě vlastního názoru a aktivnímu zapojení do diskuse.

Záštitu nad akcí převzali veřejný ochránce práv JUDr. Otakar Motejl, ministr pro lidská práva Michael Kocáb, ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil a PILA (Public Interest Lawyers Associaton). Projekt finančně podpořili a sponzory konference jsou mezinárodní advokátní kancelář Allen & Overy a nakladatelství C.H.Beck.

ELSA (Evropské sdružení studentů práva) je mezinárodní, nezávislá, nepolitická, nezisková organizace tvořená studenty práv a mladými právníky, kteří mají zájem o akademický i osobní růst.

Studentům práv ELSA nabízí příležitost a prostor pro zlepšení jejich stávajících či získání nových dovedností a pro setkávání se studenty a odborníky v oblasti práva a jí blízkých po celé Evropě. Více informací o sdružení (a také o konferenci) naleznete na stránkách www.elsa.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám