Hlavní obsah

V edici Muzeum v knize vychází titul Sametová revoluce. Kronika pádu komunismu 1989.

Novinky, mido

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kniha přichází na trh v čase, kdy si Česká republika připomíná 20. výročí pádu komunismu a aktuálně tak nabízí reflexi klíčového období naší historie, které stálo na počátku dalekosáhlých změn.

Článek

Kniha Sametová revoluce je zatím poslední titul z unikátní edice Muzeum v knize, která nabízí možnost skutečného "osahání" historie. Každá z jejích publikací totiž obsahuje vložené dobové dokumenty a fotografie, které zachycují dobovou atmosféru tak, jak ji viděli její současníci, a které tak věrně přibližují historické okamžiky.  

V nové publikaci Sametová revoluce najdou její čtenáři na 190 dobových fotografií a také např. leták Občanského fóra, prohlášení kardinála Františka Tomáška, zprávu z tiskové konference ÚV KSČ a množství dalších dokumentů.  

V edici vyšlo již šestnáct publikací z různých oblastí historie i současného života. Knihy popisující historické události (Osudové osmičky v našich dějinách, Den D, Studená válka atd.) či život a dílo významných osobností (Legenda Lenon, Rembrandt atd.)

Knihy z edice jsou vhodné také jako vzdělávací publikace, jako doplnění standardních studijních materiálů. Nabízejí totiž žákům a studentům možnost poznat historii novým, poutavým způsobem. 

„Naším cílem je vytvořit edici knih, které jsou jedinečné každou svou stránkou, každou faksimilií, která svému čtenáři názorně přibližuje dané historické období. Chceme, aby se mladí lidé opět vrátili ke čtení populárně naučných knih, a proto se jim je snažíme nabídnout poutavou formou. A máme radost, že v případě edice Muzeum v knize to opravdu funguje“ říká ředitel nakladatelství Computer Press Václav Kadlec.

Reklama

Výběr článků

Načítám