Hlavní obsah

Vítězové stipendijního programu GE si vyzkouší role manažerů

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nadace společnosti GE a Institut mezinárodního vzdělávání zveřejnily 15 českých vítězů regionálního univerzitního stipendijního programu Scholar-Leaders, který je v České republice pořádán již popáté.

Článek

Vítězní studenti obdrží stipendium ve výši 3 000 eur. Navíc se budou moci zúčastnit doplňkových aktivit, mezi které patří například každoroční mezinárodní letní seminář zaměřený na rozvoj schopnosti vedení lidí nebo takzvaný „stínovací den“, v rámci kterého studenti stráví jeden den po boku manažera GE.

Program Scholar-Leaders byl úspěšně zahájen v Maďarsku v roce 2002 a v průběhu dalších sedmi let se významně rozšířil. V České republice probíhá již popáté, v Polsku pošesté, v Maďarsku posedmé a v Rumunsku potřetí. Je financován z prostředků grantu poskytnutého Nadací GE.

Seběvědomí a příležitosti 

„Stipendium od společnosti GE mi otevřelo obrovské příležitosti. Je to skvělá příležitost setkat se s lidmi z jiných zemí Evropy, zlepšit si znalost angličtiny a stát se vůdčí osobností s náležitou společenskou odpovědností,“ řekla stipendistka Markéta Tejklová, která získala stipendium hned v prvním roce, kdy program běžel v České republice.

„Cílem programu je podporovat u studentů sebevědomí a rozvíjet jejich schopnosti tak, aby co nejlépe mohli využívat příležitostí, které střední a východní Evropa nabízí, a aby mohli přispívat k dalšímu kulturně-politickému rozvoji regionu coby jeho zodpovědní občané,“ řekl generální ředitel GE pro střední Evropu Leslaw Kuzaj.

O stipendium mohou žádat studenti druhého ročníku studia v oborech ekonomie, managementu, strojírenství a technických oborů z vybraných univerzit v České republice, Maďarsku, Polsku a Rumunsku. Více informací o programu i o univerzitách, které se na něm podílejí, najdete na adrese www.iie.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám