Hlavní obsah

Brněnské univerzity soupeřily o prvenství na ledě

Novinky, MPl, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ve středu 25. března zažilo Brno neobvyklou podívanou. Brněnské Vysoké učení technické a Masarykova univerzita se utkaly v neobvyklém duelu. Amatérská hokejová mužstva obou univerzit sehrála na půdě lední haly Rondo exhibiční turnaj.

Článek

Akce pořádaná na podporu brněnského studentského života a v rámci projektu sbližování univerzit měla skutečně úspěch. Hala byla plná. Více než 6 000 studentů přišlo podpořit svoji univerzitu.

Hokejisté – studenti v prvních dvou třetinách hráli převlečení v maskách, aby pobavili publikum. Na ledě se objevil vodník, hasič, superman i zdravotní sestřička.

Síly byly vyrovnané a skóre zůstávalo až do konce nerozhodné. O vítězi se rozhodovalo až při nájezdech. Nakonec vyhráli hokejisté Masarykovy univerzity.

Studenti byli nadšení a po zápase se přesunuli do města, kde dále oslavovali. Ulice byly plné až do pozdních nočních hodin a všude byla přítomna neobvyklá přátelská atmosféra.

Ojedinělá akce vznikla pod patronátem rektorů obou univerzit, Petra Fialy (MU) a Karla Raise (VUT) v rámci oslav výročí vzniku založení univerzit. Masarykova univerzita slaví letos 90. Výročí, VUT v Brně dokonce již 110.

Reklama

Výběr článků

Načítám