Hlavní obsah

Studenti kamarádí s alkoholem, prokázala Alkohlídka

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vysoká spotřeba alkoholu u vysokoškoláků je veřejným tajemstvím. Skupina studentů se proto rozhodla otestovat hladinu alkoholu u svých kolegů přímo v terénu. Akci nazvali příznačně Alkohlídka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První Alkohlídka vyrazila na párty do studentského klubu El Magico. Zde byla otestována hladina alkoholu na vzorku přibližně 60 studentů. Zájem ze strany samotných studentů potvrzoval, že jim není vlastní hladina alkoholu lhostejná.

Několikrát došlo k pokoření hranice možností přístroje, když displej ukázal hodnotu 4 ‰ alkoholu.

„Hodnoty samozřejmě nemůžeme brát jako absolutní, protože měříme množství alkoholu v dechu, a přestože se snažíme, aby studenti nedýchali do přístroje okamžitě po tom, co si dají jednoho panáka, úplně tento problém eliminovat nelze, “ říká manažer projektu Zdeněk Horák.

Jen dva studenti nepožili alkohol

Organizátoři Alkohlídky byli svědky zajímavých výchylek v průběhu večera. Jeden ze studentů například ve 22 hodin nadýchal 3,68 ‰ a hodinu na to už jen 1 ‰. Za celý večer potkala alkohlídka pouze dva studenty, kteří alkohol nepožili vůbec a nadýchali čistou nulu. Domněnka, že studenti holdují alkoholu rádi, tak byla potvrzena.

Alkohlídka plánuje v nejbližších dnech navštívit například Brněnský Majáles (7. 5.) nebo akci Miss Agro (15. 5.) na pražském Suchdole. Více informací a fotografií ze studentských Alkohlídek naleznete na serveru www.alkohlidky.cz.

Reklama

Související články

Pražský Majáles 2008 na Džbáně

Všude kolem se mluví o svátku zvaný Majáles, ale málokdo ví, co to vlastně je. Majáles je studentský jarní svátek, při němž mladí lidé oslavují krásy...

Výběr článků

Načítám