Hlavní obsah

Pražský Majáles 2008 na Džbáně

Novinky, Lucie Vojtěchovská, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Všude kolem se mluví o svátku zvaný Majáles, ale málokdo ví, co to vlastně je. Majáles je studentský jarní svátek, při němž mladí lidé oslavují krásy studentského života. Letošní pražský Majáles 2008 se bude konat ve středu 30. dubna od 13:00 v pražském kempu Džbán. Oslavy vždy budí velký zájem především z řad studentů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Na pražském Majálesu vystoupí i hudební skupina Chinaski

Článek

Veřejností je Majáles vnímán spíš jako hudební festival. Není divu, když na pódiích vystupují známé hudební skupiny. I tento rok tomu není jinak. Od 13 hodin si budeme moci poslechnout takové hudební uskupení jako Chinaski, Support Lesbiens, Skyline, Clou, The Prostitutes nebo Vagyny Dy Praga.

Mimo koncertů bude v areálu Džbánu také bohatý doprovodný program. Pokud se nebojíte výšek a nejisté půdy pod nohama, pak právě pro vás bude připraveno lanové centrum. Lanové překážky jsou nataženy ve výšce do 1,5 metru nad zemí, vaše bezpečí budou mít na starosti lidé z neziskové organizace Velký vůz, kteří vás budou ze země jistit. Pokud si nevyžádáte někoho jiného. Také si budete moci vyzkoušet svou šikovnost v několika řemeslných dílnách. Kreativitě se meze nekladou.

Bitva o Džbán

Novinkou letošního ročníku je Bitva o Džbán - klání vysokých škol. Jedná se o silovou disciplínu, kde se v turnaji utkají zástupci vysokých škol. Souboj bude mít několik disciplín.

Tradicí už se stalo, že se každý rok volí král Majálesu. Bez krále to prostě nejde. Korunu Krále Majálesu může nosit jenom jeden kandidát (a to i žena – královna), který se přihlásil do 13. dubna a zaslal svůj volební program a seznam aktivit.

Každý potenciální král musí mít svou královskou družinu (často tvořenou z přátel a kamarádů), která svého krále vychvaluje a provolává jeho slávu a dokonalost. Kampani a prezentaci kandidátů před akcí nejsou kladeny žádné překážky. Ve středu 30.dubna se každý kandidát ještě utká s ostatními kandidáty v několika disciplínách. Volba se uskuteční přímo v hlavní den Majálesu, kdy každý návštěvník získá spolu se vstupenkou hlasovací lístek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám