Hlavní obsah

Zlín je městem, které se vyvíjí

Novinky, Monika Bartošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Po představení možností studia ve Zlíně vám přinášíme návod, jak ve městě obuvi vyzrát na dopravu, kam vyrazit za zábavou nebo kde si přivydělat. Město, které je sídlem Univerzity Tomáše Bati, má rozhodně vysokoškolákům co nabídnout.

Článek

Základem přežití v každém studentském městě je znalost dopravy. Hromadná doprava ve Zlíně využívá autobusy a trolejbusy. Ve Zlíně jsou tři pásma MHD. Jako student za měsíční jízdenku zaplatíte 125 až 180 korun, za čtvrtletní jízdenku 320 až 460 korun. Ceník jízdného.

Studentské organizace a akce

Ve Zlíně jsou pobočky mezinárodních studentských organizací AIESEC (zajišťuje mezinárodní výměnu studentů) a IAESTE (organizuje odborné praxe pro studenty). Domáckou organizací Univerzity Tomáše Bati je Studentská unie. To je dobrovolnická organizace, která stojí za čilým studentským životem ve Zlíně. Pořádá akce jako je Vítání prváků, Pivní spirála nebo Antiples.

„Studium ve Zlíně bych doporučila všem, kdo se rádi baví, prometají party a seznamují se, ale i těm, kteří se rádi učí. Ti ale nesmějí bydlet na „Antonínkách“ hned vedle clubu Áčko. Odradila bych také nějaké zatvrzelé ekology, protože hned vedle magistrály doutná obrovský komín,“ radí Markéta Vágnerová.

Jak si přivydělat

Při shánění brigády je dobré se porozhlédnout po nástěnkách ve škole, nebo využít zprostředkovatelské agentury. Záleží ale hlavně na tom, co studujete a jestli sháníte brigádu v podobném oboru. Místo u kasy nebo ve skladu dostanete vždy.

Buďte ve Zlíně součástí rozvoje

Nejen o univerzitě, ale i o samotném městu lze říct, že je teď ve fázi prudkého vývoje. Ve Zlíně stále ještě můžete být při tom, když vzniká něco nového. Tady nebudete jenom jedna z mnoha generací, ale můžete být na svém oboru teprve druhým či třetím ročníkem, který ho vystuduje. To nejspíš u někoho vyvolá nedůvěru, ale někomu může právě tohle mladé a rozvíjející se prostředí vyhovovat.

Převzato z portálu Studentské městečko

Reklama

Související témata:

Související články

Olomouc - město, kde poznáte prázdniny

Na Olomouci vždycky poznáte, kdy mají studenti prázdniny. Ulice zejí prázdnotou a městu chybí jakýsi záhadný pohon, který ho v jiných částech roku udržuje...

Jak se studuje ve Zlíně

"Chcete být in? Pojďte studovat do Zlína!" láká české i zahraniční studenty mladá "Baťovka". Přestože nedávno oslavila teprve sedmé narozeniny, má studentům...

Výběr článků

Načítám