Hlavní obsah

Využijte antigenní testování, vyzval Plaga kantory

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhoršování epidemické situace může až skokově zlepšit plošné antigenní testování, řekl v úterý novinářům ministr školství Robert Plaga (za ANO). Rovněž vyzval učitele, aby se otestovat nechali.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Robert Plaga (za ANO)

Článek

„Chtěl bych vybídnout všechny pedagogy, aby tuto příležitost využili. A neplatí to jen pro situaci ve školách. Čím více lidí se zapojí do testování a samozřejmě i dodržování opatření, tak to může mít pouze pozitivní vliv na zlepšení situace,“ uvedl Plaga.

Testování kantorů zatím drhne

Domácí

Připomněl, že vládní data nenasvědčují tomu, že by se nákaza nově začala šířit ze škol. „Tam jsou přísná opatření a byl bych rád, kdyby se situace hodnotila podle dat, ne podle dojmů,“ zdůraznil.

To, zda hrozí uzavírání škol, však nezmínil. Pouze obecně připustil, že situace se zhoršuje.

Nechají se učitelé testovat? Zájem je spíše malý

Koronavirus

„Zpřísnění hrozí a je na každém z nás, abychom situaci vybalancovali. Antigenní testy nejen učitelů, ale i ostatních, mohou situaci zlepšit téměř skokově,“ uzavřel ministr.

Učitelé do 18. prosince

Učitelé mohou zdarma podstupovat antigenní testy od 4. do 18. prosince buď na odběrových místech, anebo za využití odběrových týmů, které provozují hasiči či armáda.

Podle Plagy jich nyní působí po celém území kolem šedesátky. Mnohá odběrová místa už oproti minulému týdnu vyhradila více prostoru pro testování učitelů a prodloužila doby do odpoledních hodin.

Půjdou Češi na odběry? Plošné testování začne týden před Vánocemi

Domácí

Reklama

Související články

Testování kantorů zatím drhne

Dobrovolné antigenní testy zdarma na covid zatím učitele, asistenty a vychovatele příliš nezlákaly. Řada kantorů ani nevěděla, že od pátku mají na bezplatné...

Jeden PES nestačí. Stát bude počítat dva

Na index rizika PES nemělo doposud testování pomocí antigenních testů téměř vliv, protože stát upřednostňuje oficiálně PCR testy. S masivním nástupem...

Výběr článků

Načítám