Hlavní obsah

Do škol se všichni žáci vrátí nejdříve v únoru

Praha

I příští týden budou školy pokračovat v současném režimu výuky. Na Twitteru to v pondělí uvedl ministr školství Robert Plaga (ANO). Aktuálně jsou otevřené jen mateřské a speciální školy a první a druhé třídy škol základních.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Robert Plaga, ministr zdravotnictví Jan Blatný (oba za ANO)

Článek

Mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová dříve řekla, že prioritou resortu je zejména co nejrychlejší obnovení prezenční výuky závěrečných ročníků základních a středních škol. V lednu se to ale nestane.

Vláda zatím otevření škol řešit nebude

Domácí

„K výuce se nicméně vrátí jako první (maturanti či žáci devátých tříd), jakmile to bude možné,” sdělil na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Jako stupeň pět do začátku února

„Školy budou i v příštím týdnu, tj. od 25. ledna, pokračovat ve výuce dle současného režimu, který odpovídá stupni 5 matice opatření PES,” napsal Plaga.

Blatný původně předpokládal, že k nějaké formě prezenční výuky by se žáci závěrečných ročníků ZŠ a SŠ mohli vrátit právě nejdříve od 25. ledna. Nakonec se tak stane nejdříve v únoru.

„Dohodli jsme se na tom, že zatím není vhodné, aby se zvyšoval počet tříd, které navštěvují školy. Je potřeba dosáhnout zejména stabilizace stavu a ústupu zatížení nemocnic,” poznamenal Blatný.

Vraťte do malotřídek všechny žáky, volají ředitelé. Napsali Babišovi

Věda a školy

V Česku platí opatření podle nejpřísnějšího pátého stupně protiepidemického systému PES. Pro případné zmírnění opatření musí index PES v nižším pásmu zůstat aspoň sedm dní. Ve čtvrtém stupni je index k dnešku pátý den, zůstává na 70 bodech z celkových sta.

Rozvolňovat se teď nebude, shodli se ministři. Chtějí pro něj další kritérium

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám