Hlavní obsah

Dechberoucí západ Měsíce za Zemi zachytila astronautka na kameru

Novinky,

Pohled na Zemi z vesmíru se nikdy neomrzí, prohlásil v pátek v Praze americký astronaut Andrew Feustel. Nyní k tomu můžeme dodat: „A co teprve, když se k naší planetě přidá i Měsíc!“ Anne McClainová působící momentálně na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) totiž pořídila vskutku unikátní video Země a její přirozené družice pomalu zapadající za ní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní pohled na Zemi a Měsíc zachytili astronauti na ISSVideo: Reuters

 
Článek

Záběr astronautka NASA McClainová pořídila na orbitální stanici v pondělí 1. dubna, poté jej i sdílela na sociálních sítích.

Agentura Reuters na zrychlené časosběrné video upozornila s tím, že pohled z oběžné dráhy, konkrétně z ISS, je opravdu působivý a stěží se omrzí, byť samozřejmě není zachycen poprvé. I my tak máme možnost se pokochat tím, jak vypadá naše planeta shůry a při kooperaci s Měsícem v pozadí.

„Když se nás astronautů ptají, co ve vesmírné laboratoři děláme, abychom se mezi prací zabavili, většina z nás odpoví ‚díváme se z okna',“ glosovala to McClainová na svém Twitteru.

Posádku stanice aktuálně kromě ní tvoří ještě Američané Christina Kochová a Nick Hague, kanadský astronaut David Saint-Jacques a dva ruští kosmonauti Alexej Ovčinin a Oleg Kononěnko – nynější velitel ISS. Ve čtvrtek 4. dubna jim v kosmické nákladní lodi Progress přiletěly nové zásoby.

Záznam: K mezinárodní vesmírné stanici míří nákladní loď Progress Video: NASA TV

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám