Hlavní obsah

Architekti pořádají soutěžní přehlídku diplomových prací, má porovnat úroveň výuky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká komora architektů (ČKA) vyhlásila již 18. ročník Přehlídky diplomových prací. Smyslem je především porovnání úrovně kvality výuky na vysokých školách zaměřených na architekturu. Soutěží se komora snaží přispívat ke zvyšování standardu architektonického školství a k propagaci architektury.

Foto: archiv ČKA

Loni získal první cenu Martin Křivánek z Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně za Kulturně-společenské centrum s radnicí v Kohoutovicích.

Článek

Soutěžit budou úspěšně obhájené diplomové práce absolventů architektonických oborů na vysokých školách ve školním roce 2016/2017.

Do letošního ročníku je možné se přihlásit do 12. července. Čitelně vyplněnou a podepsanou přihlášku je třeba odevzdat v Kanceláři ČKA v Praze či v Brně, a to osobně, poštou nebo naskenovanou e-mailem.

V porotě letos usednou například architekti Pavel Nasadil a Ondřej Janků, inženýr Aleš Marek a teoretičky a kurátorky Barbora Špičáková a Šárka Svobodová. Odborná porota bude zasedat v srpnu, vyhlášení výsledků se uskuteční v říjnu.

Týdenní stáž v evropském Českém centru

Celková výše odměn pro oceněné dosáhne částky 50 tisíc korun (první cena 25 tisíc Kč, druhá cena 15 tisíc Kč a třetí cena 10 tisíc Kč).

Dále se mimo jiné udělí Zvláštní cena Českých center. Ta vítězi soutěže poskytne týdenní rezidenční stáž v jednom z Českých center v Evropě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám