Hlavní obsah

Vysoká škola navazující na Literární akademii získala státní souhlas

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová pražská Vysoká škola kreativní komunikace otevře v září čtyři bakalářské obory včetně literární tvorby. Naváže tím na zaniklou Literární akademii. Náměstek ministryně školství pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu Robert Plaga ve čtvrtek podepsal správní rozhodnutí o žádosti zakladatele „Vysoké školy MICHAEL, s. r. o.“, jejíž název bude změněn na „Vysoká škola kreativní komunikace, s. r. o.“ Informaci Novinkám poskytla mluvčí resortu Jarmila Balážová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Udělení státního souhlasu této soukromé vysoké škole doporučila Akreditační komise již na svém únorovém zasedání. Vedení školy čekalo ještě na definitivní potvrzení ze strany ministerstva školství, což se rovněž stalo.

Správní řízení bylo ukončeno udělením státního souhlasu a akreditace bakalářského studijního programu vizuální a literární umění se dvěma studijními obory, literární tvorba a vizuální tvorba. Pod tu spadají tři podobory: animace a postprodukce, fotografie a audiovize a grafický a mediální design.

Literární obor se připravoval ve spolupráci s pedagogy bývalé Literární akademie. Příští rok plánuje škola žádat i o možnost výuky magisterských oborů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám