Hlavní obsah

V Olomouci proběhne šestý ročník Festivalu vzdělávání dospělých AEDUCA

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Univerzita Palackého v Olomouci je tradičním organizátorem Festivalu vzdělávání dospělých AEDUCA, který se letos v Olomouci koná již pošesté. Ve dnech 14. a 15. září se v Uměleckém centru UP sejdou odborníci, aby debatovali o aktuálních trendech ve vzdělávání dospělých. Mottem letošního ročníku je: „Budoucnost nevidíme, ale můžeme ji tvořit.“

Foto: Miloslav Hradil, Právo

V Olomouci se 14. a 15. září uskuteční Festival vzdělávání dospělých AEDUCA

Článek

Program festivalu začal již 20. května slavnostním zahájením v prostorách Senátu Parlamentu České republiky, kam byli pozváni zástupci vzdělávacích institucí, asociací i představitelé politické scény.

Olomoucká část festivalu má na programu konference, přednášky a prezentace programů vzdělávání dospělých a projektů rozvoje lidských zdrojů. Hlavními tématy konferencí budou „Vysoké školy jako centra celoživotního vzdělávání“, „Nové trendy ve firemním vzdělávání“, „Aktuální metody ve vzdělávání dospělých“, „Vzděláváním k vyšší produktivitě“ a „Rozvoj a vzdělávání vedoucích pracovníků ve školství“.

„Naším cílem je vytvořit prostor pro prezentaci nejnovějších vědeckých poznatků a trendů v oblasti celoživotního vzdělávání,“ říká ředitelka festivalu Lenka Cimbálníková. „Chceme také představit nejrůznější vzdělávací instituce, asociace a jejich programy. Důležité je ukázat příklady dobré praxe,“ dodává Cimbálníková.

Více informací o programu včetně přihlášky naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám