Hlavní obsah

Název nových budov Mendelovy univerzity majíí navrhnout studenti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Studenti a zaměstnanci Mendelovy univerzity navrhnou nový název pro dvě budovy brněnské Spořitelní akademie, které škola koupila od České spořitelny. Nové jméno nahradí stávající zkratky SPAK 1 a SPAK 2.

Článek

"Rozhodli jsme se, že vypíšeme interní soutěž," řekla mluvčí školy Kateřina Brettschneiderová. Mendelova univerzita už areál oficiálně převzala. Spořitelní akademie přes univerzitní botanickou zahradu sousedí s historickými školními budovami v Černých Polích. Na severu Brna tak vzniká další rozlehlý univerzitní kampus. Cenu za nemovitosti škola zatím nechce zveřejnit. S investicí jí pomůže úvěr.

Mendelova univerzita se rozrůstá a stávající budovy jí už nestačily. V nově získané budově se usídlí především nejmladší fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, která vznikla v roce 2008, uvedl rektor Jaroslav Hlušek.

Spořitelní akademie sloužila jako školicí středisko. Mendelova univerzita získá také fungující ubytovací a stravovací zázemí. Areál prý nepotřebuje žádné větší stavební úpravy a je v dobrém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám