Hlavní obsah

Zlínská Cantica laetitia si přivezla z Polska první místo

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komorní smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia ze Zlína se ve dnech 14. až 15. října 2017 zúčastnil 13. ročníku mezinárodní soutěže pěveckých sborů Gaude Cantem v Bielsko-Biała. Z Polska si sbor přivezl Zlaté pásmo a umístil se na prvním místě v kategorii smíšených sborů.

Foto: Petra Štefková

Zlínský komorní smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia na 13. ročníku mezinárodní soutěže pěveckých sborů Gaude Cantem v Bielsko-Biała 2017, Polsko

Článek

Soutěžního mezinárodního festivalu se letos zúčastnily sbory z Polska, Maďarska, Slovinska a České republiky. 

„Vynikající byly Maďarky, které podávají vysoký standard mnoho let,“ ocenil soutěžní výkon dívčího sboru Nyíregyházi Cantemus Kórus z Maďarska sbormistr zlínského sboru Cantica laetitia Josef Surovík. „Výborný byl i Šaleški akademski pevski zbor Velenje ze Slovinska a velmi dobrý výkon podal i Akademicki Chór Politechniki Śląskiej z Polska. Jsem rád, že jsme se zařadili mezi nejlepší sbory festivalu,“ dodal Josef Surovík.

Cantica laetitia získává pravidelně ocenění u nás i v zahraničí

V letošním roce se sbor zúčastnil Mezinárodní soutěže pěveckých sborů Ave Verum v rakouském Badenu, kde se probojoval do Grand Prix a v konkurenci sborů z celého světa vybojoval velmi cenné třetí místo. 

V loňském roce si zlínský sbor přivezl Zlaté medaile v kategorii Soudobá sborová tvorba a Komorní hudba i titul Absolutního vítěze festivalu z 44. ročníku Mezinárodního festivalu pěveckých sborů Svátky písní Olomouc 2016. Dále se Cantica laetitia ve stejném roce objevila na prestižní Mezinárodní soutěži pěveckých sborů 70. Llangollen International Musical Eisteddfod 2016 ve Walesu, kde se umístila na třetím místě v kategorii komorních sborů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám