Hlavní obsah

Zdivočelá země se natáčí i blízko mníšeckého zámku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Hynek Bočan natáčí již čtvrtou řadu úspěšného seriálu Zdivočelá země. Natáčelo se v těsném okolí Mníšku pod Brdy. Filmový štáb se tu zabydlel před zámkem. Hynka Bočana, kterého jsme v pondělí zastihli krátce poté, co udělil poslední pokyny pro kameru, jsme požádali o krátký rozhovor.

Foto: Miloš Navrátil

V seriálu Zdivočelá země hrají i Filip Tomsa a Radim Kalvoda.

Článek

Proč jste si pro natáčení vybral právě Mníšek pod Brdy?

Město má velmi výhodnou pozici a je dobře dostupné. Co je ale ještě důležitější, je tu krásné prostředí, které, hlavně v dnešních dnech, skutečně vypadá jako horské. Můžeme tak nahradit vzdálené lokace Krušných hor, kde se děj seriálu odehrává. Navíc, jezdím kolem Mníšku dost často, mám na jihu Čech chalupu.  

Zastavíte se tu někdy, znáte Mníšek?

Vždyť už jsem tu jednou točil! Nahoře, na kopci Skalka. To je krásné místo. Mezi kapličkami jsme točili s herečkou Ivanou Chýlkovou seriál Přítelkyně z domu smutku.

V Mníšku i na Skalce se natáčí často. Proč?

Nedivím se tomu. Jste zajímavá lokalita. Vyjedete z Prahy a po pár minutách se ocitnete v přírodě, v horách a lesích. Jak se odtud zdá Praha daleko! Pro náš příběh, který se odehrává u Svatého Štěpána v Krušných horách, je tohle prostředí výborné. A dnes nám přeje i počasí. Mimochodem, jak to dnes vypadá na Skalce? Tenkrát to bylo místo krásné, ale dost poničené.

Skalka doznala značných změn k lepšímu, je opraven kostelík i klášter. Chystáme se opravit i kapličky. Přijeďte se podívat.

To udělám rád. Vidím, že velká změna se stala i se zámkem. Když jsem tu natáčel, bývala to ruina, do které nikdo neměl přístup.  

Býval tu archiv ministerstva vnitra. Dneska zámek nabízí dvě prohlídkové trasy z doby první republiky a programy pro děti.

Mníšek se mění  k lepšímu a to je dobře.

Jak dlouho budete ještě natáčet?

V podstatě jsme hotovi. Do soboty 5. února bude natáčení ukončeno. Pak nás čeká práce v laboratořích a ve studiu, postsynchrony, střih, hudba.  

Kdy bude seriál uveden v České televizi?

To je teprve v jednání s dramaturgy televize. Před uvedeném nové řady budou reprizovány první tři řady seriálu, takže to vypadá tak na únor roku 2012. Samozřejmě si přeji, aby se hodně líbil.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám