Hlavní obsah

Závěrečný koncert festivalu J. C. F. Fischera bude prologem nové sezony karlovarských symfoniků

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Program pátého ročníku mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera naplní 29. srpna závěrečný slavnostní koncert a epilog, který je na programu 5. září.

Foto: IMFF (archiv)

Závěrečný koncert festivalu J. C. F. Fischera bude prologem nové sezony karlovarských symfoniků.

Článek

Závěrečný koncert MHF J. C. F. Fischera se koná opět ve spolupořadatelství s Karlovarským symfonickým orchestrem, pro který bude koncert současně prologem nové sezony.

„Této spolupráce velice vážím a budu moc ráda, když se model, který jsme zahájili již v loňském roce, tedy závěrečný koncert festivalu - prolog sezony orchestru, stane jakousi tradicí. Vloni se náš společný koncert s Karlovarským symfonickým orchestrem konal v Císařských lázních, letos jsme ho přesunuli na Dianu, ale orchestru a vlastně nám všem moc přeji, abychom ho mohli v blízké budoucnosti v Císařských lázních opět slyšet,“ doplnila informace dramaturgyně festivalu Michaela Káčerková.

Koncert v prostředí výletního areálu Diana je určitě atraktivní nejen lákavým programem, v němž zazní suita Vodní hudba od G. F. Händela, ale i neobvyklým prostředím a vzhledem k příznivé předpovědi počasí se nabízí spojit ho i s odpoledním výletem.

Karlovarský symfonický orchestr k tomu uvádí: „Když jsme před pár lety vymysleli název koncertu "My hrajeme všude", netušili jsme, kam všude na naše koncerty návštěvníky pozveme. Další z neobvyklých prostor pro poslech hudby jsme našli ve výletním areálu Diana Karlovy Vary a vy tak můžete spojit příjemnou procházku lesem k rozhledně s následným hudebním zážitkem. Jelikož se jedná o závěrečný koncert Mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera, na programu je jedna z jeho skladeb - Suita č. 1 C dur se sbírky Le Journal du Printemps a Händelova Vodní hudba. Diriguje Jakub Kydlíček, jeden z nejvyhledávanějších dirigentů na barokní hudbu. Pokud si procházku raději odpustíte, v rámci vstupného máte jízdné lanovkou tam i zpět zdarma.“

Ve spolupráci s karlovarskými symfoniky se bude konat  i epilog  letošního festivalu v podobě Suity pro sólové violoncello J. S. Bacha v podání vynikajícího violoncellisty Jiřího Bárty. Koncert se uskuteční 5. září v karlovarském kostele sv. Petra a Pavla.

Začátek koncertu v Dianě byl stanoven na 19.30 hodin, epilog festivalu začne v 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám