Hlavní obsah

Zatímco spokojeně spali, zloděj jim vykradl byt

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehkomyslnost nebo zapomětlivost nahrála pachateli naprosto neuvěřitelně drzé loupeže k vyplenění rodinného domku v Červeném Újezdě. Majitelé spali a poberta se činil, možná šel najisto, dům měl vytipovaný. Musel vědět, že se nezamyká a že v domě není pes. Lup mu za to stál.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

„V době od 13. března 23:15 hodin do 14. března 6:30 vnikl zatím neznámý pachatel bez užití násilí a po překonání oplocení na pozemek rodinného domu v obci Červený Újezd. Zatímco jeho majitelé spali uvnitř domu, pachatel vnikl neuzamčenými dveřmi do domu, kde se volně pohyboval. V obývacím pokoji vše prohledal a následně odcizil finanční hotovost a dva řetízky ze žlutého kovu za více než sto tisíc korun. Na jeho jednání přišli majitelé až ráno, kdy je na řádění pachatele upozornil nepořádek v obývacím pokoji,” informovala policejní mluvčí Jana Dětská.

Policisté upozorňují všechny majitele domů, aby byli obezřetní a v době spánku a odpočinku vždy uzamykali svá obydlí. Také v době, kdy se pohybují na svých pozemcích, by měli mít na zřeteli, aby do jejich domu nevnikl zloděj - např. odemčenými vchodovými dveřmi nebo oknem.

Jsou známy i další případy, kdy neznámý pachatel vnikl do odemčeného domu za přítomnosti majitelů, kteří si jeho jednání nevšimli, a odcizil klíče od domu nebo automobilu. Poté vyčkal na okamžik, kdy majitelé opustili dům, do kterého bez překonání překážek za použití odcizených klíčů vnikl a dům vykradl - nebo odcizil vozidlo z jejich pozemku.

Reklama

Výběr článků

Načítám