Hlavní obsah

Zaplatil na internetu traktor z Irska, podvodníci s penězi zmizeli

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Na berounskou expozituru Policie ČR se obrátil muž, který si přes internet objednal z Irska traktor zn. John Deere 58D20 s přední radlicí za 4500 eur a pracovní stroj zn. Caterpillar 2N72D s přední radlicí za 4500 eur (a 500 eur za dopravu - dohromady přes 250 tisíc korun). Nemá nic, jen velký vztek. Asi největší na svou naivitu.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Platbu za oba stroje provedl poškozený 15. srpna bezhotovostní platební transakcí ze svého účtu na účet fiktivního prodejce zemědělských strojů. Internetové stránky byly zahraniční.

„Zboží mělo být poškozenému odesláno z Irska. Do současné doby však muž svou objednávku neobdržel. Zástupce společnosti, u které pracovní stroje objednal, s ním přestal komunikovat a internetové stránky, na kterých byly stroje nabízeny, jsou již nedostupné,” informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Policisté se případem intenzivně zabývají a apelují na občany, aby při nákupu zboží prostřednictvím internetu byli vždy obezřetní a snažili se o prodejci zjistit co nejvíce informací a recenzí. Platby putující na zahraniční účty bývají nevěrohodné. Rovněž tak komunikace ze strany prodejce pomocí Google překladače nebo platby prostřednictvím anonymních účtů.

Reklama

Výběr článků

Načítám