Hlavní obsah

Zámek Mníšek se otevírá. Výjimečně i v pondělí

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 25. května se otevírají komnaty státního zámku v Mníšku pod Brdy. Prohlídky budou při dodržování hygienických opatření probíhat v interiérech prvního okruhu s honosnými reprezentačními místnostmi. Návštěvník si při nich prohlédne slavnostní jídelny, společenské salóny či barokní kapli.

Článek

Při prohlídce mníšeckého zámku se návštěvník ocitne v období první republiky a prohlédne si bydlení drobné šlechty. Zámek představuje společenské sály, kam chodili hosté, i soukromé bydlení, kde poslední obyvatelé Mníšku trávili běžný den.

V pondělí 25. května se otevře pro návštěvníky první prohlídkový okruh se společenskými sály, do kterého náleží také knihovna, pracovna nebo kuřácký salónek. Vzhledem k vládním nařízením, povinnému rozestupu osob a omezenému množství návštěvníků, kteří se vejdou do místností, nemůže být zpřístupněn druhý okruh.

Pokoje mníšeckého zámku, který již od svého vzniku patřil povětšinou nižší drobné šlechtě, jsou poměrně malé, prohlídky budou organizovány s maximálním počtem 5 osob v každou celou hodinu.

„Prosíme návštěvníky, aby využívali online prodej vstupenek na našich webových stránkách. Věříme, že to pro ně bude zjednodušení při nákupu, a navíc si zároveň místo rezervují,” žádá proto zástupkyně kastelána Jana Digrinová.

Prohlídky první trasy zámku budou otevřeny od úterý do neděle, výjimečně také v pondělí 25. května, od 10 do 16 hodin. V prostoru celého zámeckého areálu je povinnost mít po celou dobu zakrytý nos a ústa, před vstupem do společných prostor použít dezinfekci. Do pokladny bude moci vstupovat pouze jedna osoba nebo rodina.

„Těšíme se opět na návštěvníky našeho zámku a doufáme, že i přes všechny nové předpisy si prohlídky užijí," doplnila Jana Digrinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám