Hlavní obsah

Žákyně Melicharová opět udivila šipkařskou veřejnost

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nabídl v sobotu 12. května útočiště šipkovému sportu. V budově tamního Hankova domu stála vůbec poprvé v historii tohoto kulturního stánku řada 18 šipkových přístrojů, u nichž se ve 14 soutěžích různého typu a významu vystřídalo na 140 šipkařů.

Foto: Ondřej Vylíčil

Účastníci Masteru mládeže, dole uprostřed medailisté Nela Melicharová (2.), Nikol Melicharová (1.) a Petr Hofman (3.)

Článek

Po celé republice se ve stejný termín odehrálo 14 totožně významných podniků tzv. Masterů, královédvorský byl v součtu startujících ve všech věkových kategoriích tím nejpočetnějším.

Nabitý harmonogram individuálních soutěží odstartovaly turnaje mládeže. Master ovládly sestry Melicharovy Nikol a Nela, které obsadily první dvě příčky. Na stupních vítězů je doplnil nejlepší z chlapců Petr Hofman. Pozdější vložený Open pak vyhrála jediná juniorka ve startovním poli Pavlína Hanušová.

Prvním "dospěláckým" turnajem byl TOP Master mužů. V něm si nejlépe počínal Zdeněk Lacina, který ve svém tažení na vrchol prohrál jediné střetnutí, hned to první ve skupině, kterou přesto dokázal nakonec vyhrát. V následném play off pak neměl konkurenta, když svým třem protivníkům povolil pouhé dva legy.

Stříbro si podruhé v řadě na krk pověsil Antonín Davídek, který navázal na stejný počin z březnové TOPky v Trutnově. Naopak bronzový Petr Rezek stanul na stupních vítězů poprvé v kariéře. Doposud bylo jeho maximem 7. místo a na zisk vytouženého kovu spotřeboval dvanáct pokusů. Nejlepším novicem mužské TOPky byl Martin Svatý, jež obsadil nevděčnou bramborovou pozici.

Také v ženské kategorii byly nejprestižnějšími turnaji dne TOP Mastery. A právě v nich se zrodil výsledek, který ohromil všechny přítomné a později jistojistě i širokou veřejnost sledující dění v šipkovém sportu.

TOPce žen totiž kralovala necelý měsíc před svými třináctými narozeninami žačka Nikol Melicharová. Letos v březnu šokovala tím, že se do TOP turnaje kvalifikovala díky třetí příčce v Nominačním Masteru žen v Trutnově a v sobotu ve Dvoře Králové udivila svými výkony znovu a to především v play off, kde přehrála své dospělé sokyně výsledky 4:2, 4:1 a 4:0. Ve Velkém Třebešově se evidentně vylíhl obrovský talent. Trochu ve stínu mladé naděje stála stříbrná dáma TOP Masteru Marcela Černá, pro kterou je toto umístění životním úspěchem.

Dvorské Nominační Mastery posunuly do příštích TOP turnajů, které se odehrají v září v Jaroměři, jen tři nová jména. Poprvé si nejprestižnější krajský turnaj zahrají Jiří Pecina a Ondřej Petera, kteří obsadili v Nominačním Masteru shodně páté místo. Třetí nováček není překvapivý. Roman Benecký vyhrál Nominační Master již potřetí a do TOPky se kvalifikoval dokonce již popáté, přesto v kolonce počet startů má z několika různých důvodů zatím nulu.

Zajímavý je pohled do pořadí Nominačního Masteru žen, kde na předních příčkách sice figurují ostřílené borkyně s Alenou Gregůrkovou v čele, ale těsně za nimi se zatím skromně krčí opět příjmení Melicharová. Tentokrát jde o Nelu, která evidentně kráčí stejnou cestou jako sestra Nikol. Páté místo je pěkným odrazovým můstkem desetileté slečny.

Celý náročný program uzavřely ve večerních hodinách Mastery dvojic. V nich si prvenství vyházely páry složené těsně před startem jmenovitě Lenka Danielková, Alena Gregůrková a Josef Dlab, Pavel Drtil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám