Hlavní obsah

Výstava Pavla Kantorka: Babí léto s humorem

Novinky, Barbora Horešovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek InGarden ve spolupráci a za finanční podpory MČ Praha 5 připravil výstavu kreslíře Pavla Kantorka Babí léto s humorem. Proběhne od 27. srpna do 15. října ve výstavním prostoru KC Prádelna na Praze 5.

Foto: Barbora Horešovská

Jedna z kreslených vtipů Pavla Kantorka

Článek

Výstava představí průřez 40 velkoformátových tisků autorovou tvorbou a nabídne tak vtipy známější i méně známé, protože po úmrtí pana Kantorka spolek ve spolupráci s jeho rodinou získal nové materiály, z nichž některé nebyly publikovány.

Ve středu 5. září od 16.00 hodin je připravena vernisáž výstavy. Ke zhlédnutí bude dokument ze života Pavla Kantorka, který překvapí svojí otevřeností.

Pavel Kantorek loni zemřel, ale jeho laskavý smysl pro humor s námi prostřednictvím jeho kreseb zůstává dál. Uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Součástí výstavy bude také životopisný panel o autorovi s kontaktními údaji na spolek InGarden, jehož zástupci návštěvníkům rádi zodpoví případné dotazy o životě a díle kreslíře.

Profesor Pavel Kantorek byl nejen uznávaným humoristou, ale také vědcem, který se zabýval studiem vesmíru a času. Sám propojení vědecké a humoristické kariéry považoval za přirozené: „Vědec musí mít smysl pro humor a naopak - humorista by měl znát logiku.“

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.  

Reklama

Výběr článků

Načítám