Hlavní obsah

Výletník pro seniory: oblíbená součást projektu věnovaného Dlouhomladým

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Dlouhomladí, který garantuje Informační centrum mládeže DDM hl. m. Prahy za podpory magistrátu a který je určený seniorům nad 60 let, probíhá na několika střediscích Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy už třetím rokem.

Foto: Štěpánka Friedrichová

Hrad Okoř

Článek

Kromě mnoha kurzů, v nichž se senioři věnují Tvůrčímu psaní, PC, Zdravotnímu cvičení, Keramice, Sebeobraně nebo velmi oblíbenému, zejména u žen, Zahradničení se rovněž velmi ujal Výletník.

Jedná se o pravidelné výlety do přírody spojené s poznáváním zajímavých míst. Výlety jsou většinou pětikilometrové, ale výjimkou nejsou ani více než desetikilometrové pochody.

V loňském roce se konaly výlety například na Okoř, do Prokopského údolí, na krásnou vyhlídku Máj, Do Levého Hradce, Libčic nad Vltavou a na další zajímavá místa. V průběhu času se vytvořila mezi účastníky partička „skalních fanoušků“ pod vedením pana Janduse, kteří pokračují ve výletech, i když má klasický Výletník kvůli počasí nebo prázdninám pauzu, což je právě teď, v zimních měsících.

Pobyt na čerstvém vzduchu spojený s potřebným pohybem je ale jednou z nejvíce vyhledávaných a prospěšných věcí, proto je seniory velmi vyhledávaný a přidávají se stále další členové.

Srazy bývají jednou týdně, ve středu, na Praze 6, Hradčanské.

Časy a program Výletníku naleznou zájemci na webových stránkách https://ddmpraha.cz/dlouho-mladi/Klub_a_Vyletnik.

Reklama

Výběr článků

Načítám