Hlavní obsah

Vojenské muzeum v Chuchelné slavnostně otevře své brány

Novinky, René Mušálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vojenská expozice Muzea Chuchelná na Opavsku je výsledkem několikaleté práce několika nadšenců z řad historicko-vlastivědného sdružení. Členové tohoto sdružení se zabývají badatelskou prací v oblasti válečné historie zdejšího regionu.

Pozvánka

Článek

V sobotu 26. května se slavnostně otevře vojenské historické muzeum v Chuchelné v Mírové ulici v budově bývalého obecního úřadu. Během slavnostního otevření muzea bude připraven celodenní bohatý program.

V 10:00 hodin proběhne slavnostní otevření. Ve 12.40 a 17.40 hodin bude na místním vlakovém nádraží v Chuchelné účastníkům slavnosti nabídnuta divadelní ukázka podle skutečné události Atentát na Bahnhof Bresalu 1943. V 15:00 hodin bude připravena módní přehlídka z období 40. let.

Cílem expozice je přiblížit široké veřejnosti historické skutečnosti válečných konfliktů, které se zde v minulosti udály a které ovlivňovaly osudy lidí a měnily svět. Válečná expozice je určena především mladším generacím, které již válečné hrůzy neprožily, aby měly možnost uvědomit si podstatu dějinných událostí a vyvarovat se chyb a omylů, jejichž důsledky si mělo lidstvo již možnost dříve prožít "na vlastní kůži". Díky mnohaletému úsilí členů sdružení tak vznikla ojedinělá a mimořádně zajímavá expozice, která určitě zaujme každého návštěvníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám