Hlavní obsah

Vltavotýnské slavnosti se ponesou v divadelním duchu

Novinky, Lenka Pokorná

Především v divadelním duchu se ponese letošní jubilejní 10. ročník Vltavotýnských slavností, které se uskuteční v pátek a v sobotu ve městě se 160-ti letou ochotnickou tradicí.

Foto: Lenka Pokorná

V průběhu slavností bude přístupná rovněž expozice 21. ročníku Vltavotýnských výtvarných dvorků v Městské galerii U Zlatého slunce.

Článek

Velkým sobotním finále největší akce letošního léta v Týně nad Vltavou bude koncert Petra Koláře na centrálním náměstí Míru završený ohňostrojem.

„Letos si připomínáme 160. výročí nepřetržité činnosti Divadelního spolku Vltavan, který je dnes znám i daleko za hranicemi Jihočeského kraje, mimo jiné díky působení na otáčivém hledišti v Bedřichových sadech. Jeho členové se budou také významně podílet na hlavním sobotním kulturním programu,“ uvedl starosta Týna nad Vltavou Milan Šnorek.

Na náměstí Míru se v průběhu pátku a soboty představí vedle už zmíněného Petra Koláře například Luboš Pospíšil & SP či skupiny Epydemye, Sem Tam a BGNOVA. V sobotu hlavní pódium obsadí Kokodák, Sedmikráska, ZUŠ Karla Komzáka, Nuzický zvonek, Luňáčci Bluegrass Band, Covertrio či MP3 Band.

„Chceme, aby slavnosti byly pestré a opravdu vltavotýnské. To sem nám daří jednak díky vydatné podpoře Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ a současně aktivitám místních spolků. Kromě Divadelního spolku Vltavan se zde budou prezentovat například dobrovolní hasiči, skauti, včelaři, baráčníci i sportovci,“ poznamenal starosta.

Hlavní vltavotýnské náměstí nabídne v sobotu farmářské trhy, v Městské knihovně bude mít prezentaci Sdružená obec Baráčníků Vitoraz a Městský dům dětí a mládeže, v průjezdu muzea se veřejnosti představí Český svaz včelařů, na zámeckém nádvoří a v zámeckém parku skauti a judisté.

Na hřišti za sportovní halou se uskuteční Turnaj vltavotýnských slavností ve volejbale a na fotbalovém hřišti Memoriál Ladislava Světela. V parku pod kostelem budou k dispozici zahradní šachy. Přístupná bude rovněž expozice 21. ročníku Vltavotýnských výtvarných dvorků v Městské galerii U Zlatého slunce, podzemní chodby i Městské informační středisko.

V Art cafe baru na nábřeží zahrají rockové a alternativní kapely Do Ugandy jedou pandy, Trest smrti, Šutr, F.A.King, AS a Meresiew v režii občanského sdružení Activ. V zámeckém parku se představí Divadlo Kukadlo a na otáčivém hledišti zapojí Divadelní společnost Vltavan s představením Dnes Vás točí REVERS 3. V sobotu večer to navíc díky sdružení Art centrum Záhoří ožije filmem na Malé straně u starého mostu přes Vltavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám