Hlavní obsah

Velikonoční Techmania patří statické elektřině a vaječné show

Novinky, Alena Lochmannová

Stejně jako v minulých letech, i letos si Techmania Science Center pro své velikonoční návštěvníky připravila zatraktivnění svého programu. Od soboty 7. do pondělí 9. dubna čeká mladé i starší milovníky vědy a techniky např. speciální velikonoční show a workshopy.

Foto: Techmania Science Center

Velikonoční Techmania patří statické elektřině a vaječné show.

Článek

"Na velikonoční dny jsme připravili program, který zajímavě zpestří nabídku Techmanie. Návštěvníci se u nás setkají s klasickou velikonoční show Čáry máry vajíčko, která zábavným způsobem vysvětlí, co má například vaječná skořápka společného s konstrukcí mostů, anebo to, že vejce nejsou zdaleka tak křehká, jak by se mohla zdát. Dojde samozřejmě i na tzv. Kolumbovo vejce," uvedl k velikonočnímu programu science centra tiskový mluvčí Tomáš Moravec.

Kromě speciálních show Čáry máry vajíčko, které proběhnou v neděli a v pondělí od 14.30, se návštěvníci o Velikonocích setkají i s výtvarným workshopem.

Od soboty do pondělí bude v prostorách Techmanie postaven stan, který v odpoledních hodinách poskytne dětem i široké veřejnosti možnost zapojit se do zdobení papírových vajíček, k čemuž odborní lektoři nabídnou celou řadu výtvarných technik.

Speciálním bonusem je posílení oblíbené show se statickou elektřinou: Van de Graaffův generátor, který dokáže mj. i zježit vlasy návštěvníků, zapne Techmania o Velikonocích hned dvakrát denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám