Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku se popáté uskuteční Hry seniorů

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 24. června se ve Frýdku-Místku uskuteční již 5. ročník tradičních Her seniorů. Konat se budou od 9 hodin v prostorách Domova pro seniory na ulici 28. října v Místku.

Foto: Frýdek-Místek

Plakát akce

Článek

Hry jsou určeny pro klienty Domova pro seniory, Centra pečovatelské služby, Penzionu pro seniory a Svazu důchodců Frýdek-Místek.

V pořádání her se výše zmíněné organizace střídají. Letos soutěžní i zábavný program připravil Domov pro seniory, který má s pořádáním her své zkušenosti - pod jeho taktovkou se uskuteční již podruhé.

Soutěžící budou barevně rozlišeni a budou absolvovat celkem 6 soutěžních disciplín. Organizátoři je nechtěli blíže specifikovat s tím, že to má být pro soutěžící překvapení. Prozradili jen to, že půjde o disciplíny, které prověří nejen motorickou stránku soutěžících, ale také jejich bystrost a mentální schopnosti.

Chybět nebude ani doprovodný program. Vystoupí například pěvecký soubor Místecká Domověnka, který tvoří obyvatelé Domova pro seniory.

"Cílem her je podpořit pohyb a aktivní způsob života seniorů, zvýšit jejich sebevědomí a vytěsnit z jejich života stereotyp," uvedla Jana Matějíková, tisková mluvčí města Frýdek-Místek.

Zastupitelé města uvolnili na tuto akci z městského rozpočtu částku 55 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám