Hlavní obsah

Vánoční setkání projektu Začni správně aneb Postavme se krizovým situacím

Novinky, Renata Majvaldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou adventní sobotu 14. prosince v hotelu Courtyard Prague City na pražské Floře proběhlo speciální vánoční setkání projektu Začni správně. Na akci se sešlo víc než 50 mladých lidí z Čech, kteří jsou zapojeni do projektu Začni správně.

Foto: tým yourchance
Článek

Na vánoční setkání do metropole dorazily děti z Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého, Plzeňského kraje a také ze středních Čech. Přidalo se i několik mentorů, kteří zde měli „své“ mentee.

Hlavní program probíhal dopoledne, kdy měli mladí možnost seznámit se se základy sebeobrany a lépe tak zvládat potenciální krizové okamžiky, které mohou nastat v reálném životě. Nejdříve proběhla teoretická část, jejíž součástí byly i důležité informace, jak poskytovat první pomoc. Později si mladí „boj“ v inscenovaných situacích vyzkoušeli na vlastní kůži. To všechno pod vedením zkušeného instruktora a lektora izraelské bojové sebeobrany nazvané Krav Maga, Marcela Karmana.

„Bez ohledu na věk, pohlaví nebo fyzické schopnosti a zkušenosti je hlavním cílem Krav Maga naučit kohokoliv se ubránit a přežít napadení ozbrojeným i neozbrojeným útočníkem. Krav Maga je snadno použitelná, zvláště pak ve stresových situacích,“ uvedl Marcel Karman. Nutno podotknout, že jeho vystoupení účastníky velice zaujalo, bylo totiž plné příběhů z praxe.

Po aktivním a záživném dopoledni přišel na řadu oběd, který pro nás připravili zaměstnanci hotelu Courtyard Prague City. Hned poté si mohli mladí prohlédnout zázemí hotelu, včetně kuchyně, kanceláří a také pokoje. Martina Kolešková z Courtyard Prague City také představila možnosti zaměstnávání mladých lidí z dětských domovů v hotelu.

„Nalezení první brigády či práce není jednoduchá záležitost, a proto jsme rádi, že jsme mohli během našich setkání mladým lidem z dětských domovů ukázat prostředí hotelu nejen ze strany hosta, ale také jeho zázemí a zodpovědět otázky týkající se možnosti práce v hotelu. Nejčastěji poptáváme brigádníky do restaurace, kuchyně a na recepci. Jsou to ideální oblasti pro začátek práce a kariéry v hotelnictví, jelikož se zde člověk naučí vše od základů provozu, kontakt s hosty, zlepší si komunikační a jazykové znalosti, naučí se práci v týmu a nahlédne do chodu i ostatních oblastí v hotelu. Nejeden ze současných ředitelů našich hotelů začínal právě na pozici číšníka či kuchaře,“ prozradila Martina Kolešková.

V pozdním odpoledni přišly na řadu seznamovací hry, díky nimž se děti lépe poznaly. A protože Vánoce už klepou na dveře, na závěr si každý odnesl dárek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám