Hlavní obsah

V Přerově mají na skládce odpadů novou třídící linku

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nejbližších dnech bude na skládce odpadů v Přerově-Žeravicích uvedena do provozu nová třídící linka za čtyři milióny korun. Linka nahradila staré zařízení na separaci odpadu.

Foto: Město Přerov

Nová třídící linka

Článek

"Došlo ke kompletní rekonstrukci kabiny ručního třídění a o její rozšíření. Až doteď pracovalo na lince deset zaměstnanců – novou linku, navýšenou o dvě shozová místa, teď bude obsluhovat dvanáct lidí," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Součástí rekonstrukce se stala i kompletní výměna příjmového, třídícího a plnícího dopravníku, dále pak výměna zpětné klapky a shozových šachet. Linka má i novou elektroinstalaci a vzduchotechniku. 

"Práce zahájila odborná firma 8. dubna a probíhaly dva týdny nepřetržitě – čtyřiadvacet hodin denně. Bylo nutné postupovat rychle, protože potřebujeme co nejdříve zahájit provoz, nemůžeme si dovolit delší odstávku," upřesnil náměstek Zácha.

Reklama

Výběr článků

Načítám