Hlavní obsah

V Jeseníkách se utkají týmy ve vaření zelňačky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zelňačka pod sjezdovkou - neformální mistrovství České republiky ve vaření zelňačky se uskuteční již podeváté na chatě Olšance ve Velkém Vrbně v sobotu 10. ledna. Gastronomicko-kulinářská soutěž odstartuje v 10.30 hodin.

Foto: archiv kavárny PředMěstí

Jeseníky čeká klání ve vaření zelňačky. Kromě gastronomie jde především o zábavu na horách pro malé i velké.

Článek

Návštěvníky čeká den plný zábavy a ochutnávky soutěžních polévek. Mohou se těšit i na grilované pokrmy. Také děti si akci užijí. Pořadatelé je pustí do kuchyně a nebude chybět ani pohyb. Uskuteční se zde pohádkový karneval na lyžích a závody ve slalomu.

Akce se účastní týmy z pohostinství, z neziskových organizací, nebo jen skupiny přátel. Ani letos nebude chybět šumperská kavárna PředMěstí, která jako z mála v regionu zaměstnává výhradně osoby se zdravotním omezením a podporuje regionální suroviny a gastronomii. 

Fantazii se meze nekladou, proto se již v minulosti zelňačka vařila i s tvarůžky či mořskými plody.

Záštitu nad akcí převzala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Partnerem je gastronomický festival Chuť Jeseníků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám