Hlavní obsah

V české verzi muzikálu Romeo a Julie se představí nadějní začátečníci i pěvecké hvězdy

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude prvním muzikálovým divadlem, které bude letos koncem září uvedeno v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze. Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je současně i choreografem.

Foto: archiv Báry Basikové

Postavu Hraběnky Montekové ztvární zkušená zpěvačka a muzikálová herečka Bára Basiková.

Článek

Někdejší tanečník a dnešní zkušený režisér a choreograf Libor Vaculík se s příběhem Romea a Julie setkává počtvrté. Předtím to bylo dvakrát v baletu Sergeje Prokofjeva a jednou v opeře Charlese Gounoda.

„Je to velmi silné téma, které má co říct i dnešní mládeži, a myslím, že muzikálová forma příběhu je pro ně přístupnější než opera nebo balet,” uvedl na tiskové konferenci 5. května Libor Vaculík.

„Dílo má čtyřicet velkých hudebních čísel. Teprve až se začne zkoušet, se ukáže, jestli ta slova fungují tak, jak mají,” prohlásil textař Jan Fischer, přičemž hudební nastudování leží na bedrech Eduarda Klezly.

Svou premiéru měl muzikál v Paříži před čtrnácti lety, což vtipně okomentoval producent Pavol Rusko: „Cesta Romea a Julie do České republiky trvala mnoho let. Muzikál se stihl představit v roce 2001 v rodné Francii a dále například v Soulu, Moskvě, Vídni či nedávno v režii Jána Ďurovčíka v Bratislavě. Cesta zkrátka vedla přes Tatry.”

Na scéně, jejímž autorem je Martin Černý, se mimo jiné představí Vojtěch Drahokoupil (Romeo), Andrea Gabrišová (Julie), Tomáš Trapl (Hrabě Kapulet), Leona Machálková (Hraběnka Kapuletová), Bára Basiková (Hraběnka Monteková), Helena Vondráčková (Chůva) nebo Kamil Střihavka (Páter Lorenzo).

Česká verze nejslavnější love story zpracované původně Williamem Shakespearem bude mít v Praze premiéry 25. a 25. září. Předprodej vstupenek začal 6. května.

Obsazení:

Romeo: Štěpán Klouček / Vojtěch Drahokoupil / Petr Ryšavý / Marek Kolář

Julie: Andrea Gabrišová / Vladimíra Skalová / Tereza Navrátilová

Mercucio: Aleš Slanina / Peter Pecha

Benvolio: Tomáš Hundža / Michael Kluch

Hrabě Kapulet: Robert Jícha / Milan Malinovský / Tomáš Trapl / Oldřich Smysl

Hraběnka Kapulet:  Leona Machálková / Jitka Čvančarová / Lucia Jagerčíková  / Jana Musilová

Hraběnka Montek: Bára Basiková / Tereza Hálová / Jana Zenáhlíková

Tybalt: Tomáš Beroun / Martin Šemík

Chůva: Helena Vondráčková / Radka Fišarová / Iva Marešová

Vévoda veronský: Zbyněk Fric / Tomáš Savka / Martin Bujárek

Hrabě Paris: Luboš Goby / Jakub Šlégr

Páter Lorenzo: Petr Kolář / Kamil Střihavka / David Uličník

Taneční sóla:

Zlo Monteků: Kateřina Benešová / Jarmila Dycková

Nenávist Kapuletů: Marek Lhotský / Richard Ševčík

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám