Hlavní obsah

V broumovské klášterní Galerii Dům bude vystavovat Michal Kindernay

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí letošní výstavou bude od soboty 8. srpna pokračovat program Galerie Dům broumovského kláštera. Od 17 hodin se zde uskuteční vernisáž výstavy Heliofilie Michala Kindernaye. K výstavě promluví její autor i kurátorka Iva Mladičová.

Foto: Kateřina Ostradecká

Galerie Dům v zahradě broumovského kláštera.

Článek

Galerie Dům situovaná v zahradě národní kulturní památky Kláštera Broumov je zaměřena na prezentaci děl současných umělců. Po výstavách Moniky Immrové a Petra Duba se nyní zaměří na dílo umělce Michala Kindernaye. 

„Michal Kindernay se dlouhodobě zabývá možnostmi propojení obrazu, zvuku a reflexe projevů konkrétního prostředí. Vytváří interaktivní videa, audiovizuální instalace, videoperformance. Preferuje site specific projekty obsahující ekologický nebo sociální rozměr. Pro Galerii Dům připravil instalaci reflektující podmínky prostředí, jež transformoval do obrazové kompozice paměti místa. Paralelně v ní sleduje spektrum světelných proměn exteriéru i interiéru výstavního prostoru,“ sdělila kurátorka výstavy Iva Mladičová.

Výstava Heliofilie potrvá do 27. září. Návštěvníci galerie mají také možnost zúčastnit se komentovaných prohlídek, které se uskuteční 9. srpna, 20. srpna, 30. srpna, 19. září a 27. září, vždy od 15 hodin.

Během vernisáže bude zároveň zahájena další výstava site-specific instalací projektu 3 x 2 pro klášter umělců Martina Daška a Jiřího Matějů.

Výstavy Galerie Dům jsou letos díky projektu Klášter Broumov – živé evropské centrum kultury a vzdělávání podpořeny grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska.

Reklama

Výběr článků

Načítám