Hlavní obsah

V Bohumíně myslí i přes koronavirus na letní provoz školek

Novinky, Lucie Balcarová

Mateřinky v Bohumíně by i letos v létě měly být v provozu, a to opět ve střídavém režimu. Fungovat by v pracovní dny měla ve městě vždy minimálně jedna školka tak, aby rodičům pomohla s hlídáním jejich dětí v průběhu celých prázdnin.

Foto: Pavel Čempěl

V létě by v Bohumíně měla fungovat minimálně vždy jedna mateřinka.

Článek

„Už v lednu jsme zveřejnili prázdninový provoz mateřských školek. Rodiče, kteří chtěli v létě školku pro své dítě využít, to už dopředu nahlásili v té, kam aktuálně dochází. V první půlce dubna pak měli rodiče kontaktovat „cizí“ školku, která je v požadovaném termínu v provozu, a přihlásit své dítě k docházce tam. Vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu a zákazu vycházení ale termín přihlášek posouváme nejdříve na květen. To už snad budeme mít všichni jasněji, jak budou vypadat letošní letní prázdniny,“ sdělila vedoucí odboru školství, kultury a sportu bohumínské radnice Pavla Skokanová.

Zájem o školky bývá v Bohumíně poměrně velký a některé termíny jsou brzy plné. Radnice proto upozorňuje, že přednost budou mít opět děti pracujících rodičů. O posunutém termínu pro podávání přihlášek město rodiče v dostatečném předstihu informuje, a to jak na webu města, tak na webu jednotlivých mateřinek. Doporučuje je proto sledovat.

Prázdninový provoz mateřských škol

1. 7. – 10. 7.

1. 7. – 10. 7. MŠ Smetanova

1. 7. – 10. 7. MŠ Smetanova MŠ Tovární

MŠ Skřečoň  

13. 7. – 24. 7.

13. 7. – 24. 7. MŠ Starý Bohumín

MŠ Záblatí, Na Pískách  

27. 7. – 7. 8.

27. 7. – 7. 8. MŠ Čáslavská

MŠ FIT, Okružní  

10. 8. – 21. 8.

MŠ Rafík, Svat. Čecha

MŠ Nerudova

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám