Hlavní obsah

Tři kláštery, dvě noci, jedna hra. Kladruby, Plasy a Teplá zvou na mimořádné prohlídky.

Novinky, Silvie Strachotová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kláštery Kladruby, Plasy a Teplá připravily pro hravé a záhady milující návštěvníky nezvyklé noční prohlídky s názvem Nocí ke hvězdám. Po dva večery si budete moci v nočních hodinách prohlédnout interiéry klášterů a zároveň vyřešit tajenku.

Foto: Klášter Kladruby

Klášter Kladruby zve na neobvyklé prohlídky.

Článek

Nocí ke hvězdám probíhá v rámci Monastýrování, cyklu atypických prohlídek, které se snaží návštěvníkům přiblížit život v klášteře netradičním způsobem.

Během dvou večerů si návštěvníci mohou prohlédnout klášterní interiéry, ve vybraných prostorách budou uschovány indicie tajenky, kterou návštěvníci dostanou při vstupu do objektu. Podaří-li se vám tajenku správně vyluštit, pak slouží jako volná vstupenka na další klášter. 

V Kladrubech je pro návštěvníky navíc přichystána krátká komentovaná prohlídka (začátek prohlídek v 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 a 23:00), která přiblíží historii areálu a zároveň může posloužit i jako nápověda k tajence. Prohlídka bude zakončena v kostele Nanebevzetí Panny Marie, kde už je na každém návštěvníkovi, aby si procvičil svůj postřeh a ostrovtip při řešení úkolů. Za správné vyluštení tajenky získáte odznak, který můžete použít jako volnou vstupenku do kláštera v Plasích nebo v Teplé. 

Chcete-li si ozkoušet své schopnosti luštění záhad, pak ve dnech 28. a 29. července navštivte kláštery Kladruby, Plasy, Teplá. Prohlídky probíhají od 19:00 do 24:00 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám