Hlavní obsah

Tepličtí dorostenci na šampionátu ve stolním tenise družstev ostudu neudělali

Novinky, Milan Řehák

Krajský svaz stolního tenisu Ústeckého kraje nominoval tým SKST Teplice na Mistrovství ČR družstev. Nominovaní Michal Mít, Dan Kadlec a Stanislav Čáp byli na turnaji nováčky a rozhodně ukázali, co umí a že je čas se začít koukat i na sever.

Foto: Milan Řehák

Dorostenci SKST Teplice. z leva Standa Čáp, Dan Kadlec, Michal Mít

Článek

Michal Mít potrápil špičku republikových hráčů a nebýt několika "prasátek" mohlo být o senzaci postaráno. Dan Kadlec a Standa Čáp se také se svým nasazením podíleli na úspěchu. Celkové 12. místo na prvním velkém turnaji nejlepších se ukazuje jako úspěch.

První prohra přišla s favorizovaným a nasazeným celkem z Hodonína, který byl vysoko nasazený. Chlapci z Teplic ale příliš respektu neměli a se silou soupeře se poprali se ctí. Mít nastoupil proti čtvrtému hráči republiky a jen o dva míčky v každém setu prohrál. Senzace turnaje byla na spadnutí, ale prokázaly se kvality soupeře.

Další zápas o 9. - 16. místo si již Tepličáci nenechali proklouznout a po výkonu, který ocenil i realizační tým soupeře a za který si vysloužili potlesk, zvítězili nad Humpolcem. Exceloval Mít, který nedovolil porážku, a Kadlec s Čápem jej následovali k postupu do bojů o 9. -12. místo.

V silnější čtyřce tepličtí dorostenci narazili na Sokol Plzeň, jen těsně prohráli a v dalším utkání s Union Plzeň již nováčci Kadlec a Čáp nestačili následovat Michalovo vítězství nad soupeřovou jedničkou. Přesto jak Kadlec, tak Čáp hráli výborný turnaj.

Krajský svaz se nepodílel na financování cesty z Teplic do Ostravy a neposkytl prostředky ani na ubytování hráčů, přesto je pro Teplice čest reprezentovat svůj kraj. Turnaj byl perfektně připravený.

Mít se připravuje na další kolo Mistrovství ČR dorostenců v jednotlivcích, kam odjede se svým kolegou Michalem Malým z TJ Březenecké. Michal Mít mezitím ještě absolvuje prestižní Turnaj Championships Linz 2017 společně s dalšími mládežníky Ústeckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám