Hlavní obsah

Technické služby ve Frýdku-Místku najely na zimní režim

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní údržbu komunikací ve správě města Frýdek-Místek zajišťují technické služby, které 1. listopadu přecházejí na tzv. zimní režim. Od tohoto data musí mít k dispozici dostatečné množství posypového materiálu, techniku, smluvní partnery pro údržbu silnic plužením a stálou dispečerskou službu.

Foto: Jana Matějíková

TS a.s. - posypová sůl

Článek

„Technika je prověřena. Připraveny jsou sypače s pluhem, traktory s radlicemi, multicary s pohonem na všechna čtyři kola vybavené radlicemi a sypacím zařízením, nakladače, rýpadlo i Tatra se sypacím zařízením a šípovým pluhem. Nepodcenili jsme ani profesionální připravenost. Mezi vedoucí provozů a mistry byly rozděleny dispečerské služby. Telefonní číslo na dispečink zimní údržby je 558 443 213, k dispozici je nepřetržitě 24 hodin denně,“ upřesnil ředitel TS a. s. Jaromír Kohut.

Zimní údržba je prováděna podle operačního plánu schváleného magistrátem města. Vozovky jsou rozděleny do čtyř kategorií. Jako první jsou ošetřovány komunikace s hromadnou veřejnou dopravou a s linkovou osobní dopravou, příjezdové místní komunikace ke zdravotnickým zařízením a další významné místní komunikace. Podobně to je i s chodníky, které jsou podle důležitosti rozděleny do čtyř kategorií.

TS a. s. zajišťují zimní údržbu 352 kilometrů místních komunikací, které patří do správy statutárního města Frýdek-Místek, včetně komunikací v místních částech Lískovec, Skalice, Panské Nové Dvory, Chlebovice, Zelinkovice, Lysůvky, ale také v lokalitách Baranovice, Gajerovice, Bahno.

Technické služby nezajišťují zimní údržbu na silnicích, které nepatří městu, jsou ve vlastnictví Moravskoslezského kraje nebo státu a jejich údržbu provádí Správa silnic MS kraje.

Krajské silnice – ulice Bruzovská, Lískovecká, Revoluční, J. Opletala, 17. listopadu, Ostravská, Na Vyhlídce, Staroměstská a Slezská

Silnice ve vlastnictví státu – ulice Hlavní, Příborská a Beskydská

Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích, vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám