Hlavní obsah

Táboru o chlup uniklo finále a bere bronz. O korfbalový titul si zahraje očekávaná dvojka

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O bronzu už je rozhodnuto, zlaté a stříbrné medailisty určí až finále. Tábor v posledním osmém kole základní části druhé nejvyšší korfbalové soutěže srdnatě bojoval o vstupenku do zápasu o titul, a i když oba své duely vyhrál, k finále mu to nestačilo a bere celkové třetí místo.

Článek

Finálovou účast podle očekávání, avšak těsně, uhájili korfbalisté prostějovské rezervy a Kolína.

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ

V bitvách s nejlepšími nemohl předvést víc, stejně mu to však nestačilo. Tábor v závěrečném miniturnaji tří nejlepších týmů soutěže porazil 18:10 Kolín a přehrál i 15:9 béčko Prostějova, na finále však nedosáhl. To si totiž v zápase s Kolínem pojistil právě tým z Hané, který celek z Kolína zdolal 22:11.

Všechny tři zápasy nebyly zvlášť dramatické a měly jasný průběh. Miniturnaj ovlivnilo oslabení Kolína, který do Sezimova Ústí dorazil jen se sedmi hráči. Do finále, které je na programu 22. dubna, lze však očekávat, že jak Vembloudi, tak domácí Prostějov nastoupí v nejlepších možných sestavách.

Kateřina Zelinková (hráčka, Prostějov): „Máme z výsledku velkou radost. Před zápasy jsme věděli, že dotírající Náchod dvakrát vyhrál a že musíme bodovat i my. To nás vyhecovalo a do prvního zápasu s Kolínem jsme dali vše. Trochu jsme se báli, že soupeř hrál v sedmi, což nám minule proti Brnu nevyhovovalo. Naštěstí jsme se s tím poprali a jasně vyhráli. V utkání s Táborem už o nic nešlo, dostali šanci mladí, kterým zkušený soupeř ukázal, jak se hraje korfbal. Finále s Kolínem bude těžké. I když se mu v poslední době ne úplně dařilo, na finále bude nachystaný. Pro nás půjde o třetí finále první ligy v řadě a už ho konečně chceme vyhrát!“

Tomáš Ziegler (hráč, Tábor - s 50 koši nejlepší střelec základní části): „Chtěli jsme bronz a máme ho, takže jsme spokojení. Ve finále už jsme moc nemohli doufat. Po našem prvním vítězství jsme fandili Kolínu, aby Prostějov porazil, ale neměl na něj. Výhra mezi střelci mě potěšila. Asi v půlce soutěže jsem koukal, že jsem vysoko, ale pak jsem nezažil vydařené období. Nakonec to však vyšlo. Asi to nebude tréninkem, spíš hraju víc v klidu. Loni se mi narodil syn a navíc si pořád dokola říkáme, jestli už nehrajeme poslední sezónu. Snažíme si to užívat.“

Tábor KC SPŠS - Kolín VKC 18:10

Kolín VKC - Prostějov SK RG "B"  11:20

Tábor KC SPŠS - Prostějov SK RG "B"  15:9

MINITURNAJ V HAVÍŘOVĚ

Náchod v Havířově opanoval oba své duely, když porazil 24:16 znojemskou rezervu a zdolal 22:16 i domácí Šenov, a čekal, na co mu to bude stačit. Výsledky v druhém miniturnaji mu však nezahrály úplně do not a zbylo na něj konečné čtvrté místo.

Zbývající utkání, které už nic neřešilo, bylo nejnapínavější. Vítězně z něj vyšlo družstvo domácích, které porazilo znojemské béčko 17:16.

Šenov KC-ZŠ - Modří Sloni YMCA Znojmo "B"  17:16

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - SK Plhov Náchod  16:24

Šenov KC-ZŠ - SK Plhov Náchod  16:22

Tabulka 1. ČKL po základní části:

1. Prostějov, SK RG "B"  21 bodů

2. Kolín 20

3. Tábor 19

4. Náchod 18

5. Brno 15

6. Šenov 8

7. Znojmo "B"  7

8. Nový Lískovec 4

Reklama

Výběr článků

Načítám