Hlavní obsah

Světová koncertní show Jiřího Korna zazní na jaře ještě jednou

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepý koncert Jiřího Korna 70x DÍK se dočká opakování. O znovuuvedení si řekli sami fanoušci, které show světových rozměrů v největší aréně v Česku doslova strhla. Koncert k jubileu zpěváka, tanečníka, herce a významné osobnosti české kultury, tak bude k vidění ještě jednou v pražské O2 aréně, a to 4. dubna 2020.

Foto: archív Ságl production

Jiří Korn v O2 aréně

Článek

„Velmi mě těší, že diváci chtějí vidět koncert ještě jednou. Zároveň mám radost, že se na něj dostanou také ti, kterým se to nepodařilo v září. A já se těším, až se zase vznesu ke stropu O2 areny,“ řekl Jiří Korn.

Velkorysá terasovitá scéna s projekčními plochami, kostýmy pro téměř sto účinkujících, desítky tanečníků, akrobatů a artistů z Česka vystupujících na několikapatrovém podiu, a především Jiří Korn ve výpravné podívané v režii bratrského dua Cabani. Právě tak bude znovu vypadat show, která předčila očekávání diváků.

„Máme rádi přísloví Opakování je matkou moudrosti. A v případě opakování dobrého to platí obzvlášť. Druhý koncert si zaslouží Jiří Korn, celý tým a především diváci. Ti, co to již viděli proto, aby si stačili vychutnat to, co na prvním koncertě nestačili, a ti, kteří to neviděli, ale o koncertu slyšeli, aby se přesvědčili, že ti, co jim to chválili, nelhali,“ shodují se bratři Cabani, režiséři koncertu.

Diváci se opět mohou těšit na většinu Kornových hitů od šedesátých let v mimořádném hudebním nastudování Jiřího Škorpíka a v provedení orchestru a sboru, sestaveného přímo pro tuto show z hudebních a pěveckých osobností. Na koncertě opět společně doprovodí Jiřího Korna i desítky špičkových tanečníků pod vedením choreografů Anet Antošové a Pavla Strouhala.

Unikátní podívaná světových parametrů se znovu ve světlech reflektorů rozzáří 4. dubna 2020. Předprodej vstupenek je již zahájen.

Jiří Korn zasahuje do všech oblastí hudby, tance a herectví. Je to muzikálový, bigbeatový i popový zpěvák, kytarista, baskytarista, tanečník i herec. Jeho kariéra začala v 60. letech se skupinou Rebels, pokračovala ve skupině Olympic a poté sólovou dráhou v Československu i v Německu. Hrál v několika filmech a od 90. let spojil svoji kariéru s muzikály. Poslední roky vystupuje s vokálním seskupením 4TET, které také obohatí jinak vzácné sólové vystoupení interpreta. Má dvě ceny Thálie, v roce 2006 se stal osobností roku a ocenění posbíral také v zahraničí. Na festivalu Grand Prix v Paříži získal první místo s písní Robinson. V Irsku v soutěži Cavan Internationale Song Contest získal za anglickou verzi písně Žal se odkládá cenu za nejlepší píseň a interpreta i cenu poroty a diváků. Jiří Korn je propagátorem moderních trendů a je známý svým profesionálním přístupem ke každému uměleckému výkonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám